SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurtulmuş: Filistin bizim Milli davamız

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve heyeti, İsrail'in soykırım suçuyla yargılandığı davaya müdahil oldu. Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanına yaptığı başvuru Filistin davasının geleceği için önemli bir adım. Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 17:48
Kaynak: Sosyal Medya
Kurtulmuş: Filistin bizim Milli davamız

Numan Kurtulmuş'un sosyal medya paylaşımı şu şekilde; 

İsrail'in Uluslararası Adalet Divanında (UAD) soykırım suçuyla yargılandığı davaya müdahil olmak üzere TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, Anayasa Komisyonu Üyesi Cahit Özkan'dan oluşan heyetimiz başvurusunu yapmıştır.

Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanına yapmış olduğu bu başvuru, Filistin davasının geleceği açısından somut ve tarihi bir adım olmuştur. İsrail'in, soykırım suçu için uluslararası mahkemelerde yargılanması, Netanyahu ve çetesinin işlediği suçlar karşısında hak ettiği en ağır cezayı alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Millî davamız olarak gördüğümüz Filistin davasını her platformda savunmaya, başkenti Kudüs olan özgür Filistin devleti kurulana kadar tüm insanlık cephesiyle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Sosyal Medya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.