SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Alpay: "Asgari ücretlinin ev alması hayal"

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Alpay, Türkiye’nin asgari ücrette Avrupa’nın çok gerisinde kaldığını söyledi. Başkan Alpay "Bir asgari ücretli maaşını hiç harcamadan biriktirse, ancak 16 yılda ve 191 maaşıyla ev alabilecek durumda. Yani asgari ücretlilerin bu ülkede ev almaları kuru bir hayal artık.” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 14:02
Kaynak: Bülten
Hüseyin Alpay: "Asgari ücretlinin ev alması hayal"

MİLLİ SOL Genel Başkanı Alpay yaptığı açıklamada, “Türkiye asgari ücrette Avrupa'da Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan ve Bulgaristan ile aynı konumda. Avrupa'da asgari ücret ortalaması 1.002 Euro. Kıbrıs Rum kesiminde ise ortalama 1.000 Euro. Türkiye asgari ücrette 480 Euro ile yurttaşlarına sefalet yaşatıyor.” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLİLERİN EV ALMALARI HAYAL ARTIK”
Derinleşen yoksullukla halkın temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak hale geldiğini belirten Alpay, asgari ücretle çalışanlar için konut almanın artık hayal ürünü olduğunu belirterek, “Merkez Bankası konut fiyat endeksine göre Türkiye'de ortalama konut metrekare fiyatı 32.443 TL. 100 metrekare bir ev 3 milyon TL civarında satılıyor. Bir asgari ücretli maaşını hiç harcamadan biriktirse, ancak 16 yılda ve 191 maaşıyla ev alabilecek durumda. Yani asgari ücretlilerin bu ülkede ev almaları kuru bir hayal artık.” ifadelerini kullandı.

“9. YARGI PAKETİ BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR”
TBMM’de görüşülmeye başlanan 9. Yargı Paketi’ne de değinen Genel Başkan Hüseyin Alpay paketin toplumda hayal kırıklığı yaşattığını öne sürerek, “Toplum genel af ve ölümlü-yaralanmalı kazalara karışmamış kişiler için ehliyet affını bekliyordu. Dağ fare doğurdu, bütün bu yaşamsal talepler göz ardı edildi. Parlamento bu önemli toplumsal talepleri daha fazla görmezden gelmeden, genel af ve ehliyet affını mutlaka hayata geçirmelidir.” görüşünü savundu.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.