SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım’da, CHP’li gençlerden MEB müfettişlerine çağrı

CHP Yıldırım İlçe Gençlik Kolları, ilçedeki bir okulun idarecisinin, sınava gelen bir vatandaşın kılık kıyafetine yönelik çirkin söylemlerde bulunduğu iddiasıyla, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerine konunun araştırılmasına yönelik çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 13:37
Kaynak: Bülten
Yıldırım’da, CHP’li gençlerden MEB müfettişlerine çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Buket Altay ve yönetimi, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşandığı iddia edilen bir olaya yönelik Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Emel Duman ile CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı yöneticileri de katıldı.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ne yazık ki Yıldırım ilçemizin sınırları içerisinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Engin Kaya Kırbıyık sınava gelen bir yurttaşımızın kılık kıyafeti üzerinden çirkin söylemlerde bulunmuştur” diyerek söze başlayan CHP Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Buket Altay, şu açıklamayı yaptı:

“Bu yönetici daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’mızın öğrenci kılık kıyafet yönetmeliğinde belirtilmemesine rağmen öğrencilerimize, kendi belirlediği kurallar doğrultusunda dayatmaları olmuştur. Velilerin katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlemiş. Bu toplantı içeriğinde başı kapalı olmayan öğrencilerin sınava dahi girmemesini söylemiştir. Velilerin bu konuda ikazlarına rağmen okul müdürü Engin Kaya Kırbıyık bunun asla kabul görmeyeceğini hiç çekinmeden ifade etmiştir.

Bizler Cumhuriyet Halk Partili gençlik olarak bugün burada bir kez daha halkımızın sesi, gençlerimizin, çocuklarımızın sesi olmaya, özgür iradelerine sahip çıkmak için toplandık. Bizler daha çağdaş bir Türkiye özlemi çekerken, gelecek nesillerimizi yetiştirmekte ve yönlendirmekte olan idarecilerin bu tarz söylemlerde bulunması kabul edilir bir durum değildir.

Buradan ilçe milli eğitim müdürümüzün önünden sesleniyorum!

Derhal Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerini göreve davet ediyor ve bu konunun derinlemesine araştırılmasını ivedikle talep ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerimizin uğraşması gereken konular birilerinin kılık kıyafeti değil, öğrencilerimizin daha sağlıklı koşullarda eğitim görmelerini sağlamaktır.

Bursa’nın ikinci büyük ilçesinde yaşamamıza rağmen hala taşımalı eğitim, yani öğrencinin bulunduğu mahallede değil farklı mahallede eğitim gördüğünü biliyoruz.

Kayıt aşamalarında yapılan yolsuzluklar, rüşvetler, hepsini biliyoruz.

Dersliklerimizin nüfus yoğunluklarını biliyoruz.

Nüfus yoğunluklarının sonucu olarak öğretmenlerimizin öğrencilerimizle birebir iletişim zorluğu, vakit darlığı yaşadığını biliyoruz.

Sağlıklı besinlere ulaşmalarının ne kadar zor olduğunu biliyoruz.

Derslerde kullanılacak kırtasiye malzemelerinin, derse takviye olması için zorunlu aldırılan ek kitaplarının pahalılığından söz etmeye gerek var mı?

Bunlar eğitim-öğretimi zorlaştıran, öğrencilerin ve ailelerin zor durumlarda kaldığı bir süreç.

Lütfen! İdarecilerimiz buralara eğilsinler.

Yol göstericimiz başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde belirttiği gibi;

Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çağın gerektirdiği yenilikleri gerçekleştirmek zorunludur. Bu doğrultuda yapacaklarımız çok fazla. Bu kentin ilçenin sorunları büyük Yıldırımlılar. ‘Yılmadan, usanmadan’ ilkemizle bu yola çıktık. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Eğitim öğrenciye saygıyla başlar. Türkiye laiktir, laik kalacaktır.”

Basın açıklamasının ardından CHP Yıldırım İlçe Gençlik Kolları teşkilatı ve diğer katılımcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.