SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kır Çiçekleri” gururumuz oldu

Çağdaş Eğitim Kooperatifinin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan “Kır Çiçekleri Okusun Diye” projesi kapsamında eğitim alan kız çocuklarının üniversite sınavı başarıları gurur verdi. Açıklanan YKS sonuçlarına göre 16 Kır Çiçeği, üniversite programlarına yerleşmeye hak kazanırken 5 öğrenci de ilk 50 bine girme başarısı gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 12:15
Kaynak: Bülten
“Kır Çiçekleri” gururumuz oldu

“Kır Çiçekleri Okusun Diye” projesi kapsamında Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda tam burslu olarak eğitim alan öğrencilerin üniversite sınavında gösterdiği başarı, başta öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri olmak üzere herkesi mutlu etti. Yurtta kalan Kır Çiçekleri arasında liseden mezun olan ve YKS sınavına giren öğrencilerin 16’sı Türkiye’nin çeşitli üniversitelerine yerleşme başarısı gösterirken, 5 öğrenci de ilk 50 binde yer aldı. Böylece projenin en büyük hedefi olan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, maddi olanakları olmayan başarılı kız çocuklarına yönelik cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi, çocuk gelinlerin azalması ve kız çocuklarının sosyal yaşamın birer parçası olmaları adına önemli bir kazanım daha elde edilmiş oldu.

2001-2002 eğitim-öğretim yılında başlayan proje kapsamında Bursa öncelikli olmak üzere yurt genelinde, ailesinin ikamet ettiği yerleşim biriminde ortaöğretim kurumu bulunmayan, maddi olanakları yetersiz başarılı kız öğrenciler, Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda ‘tam burslu’ kalarak barınma, yemek, ulaşım, sanatsal etkinlikler gibi tüm imkanlardan faydalanıyor.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Kır Çiçeklerinin çağdaş, laik, Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen, bilimsel yöntemleri uygulayan, sorgulayan, üreten, yabancı dil bilen, bilişim teknolojilerini etkin kullanabilen, girişimci, yaratıcı, eleştirel düşünen, toplumsal sorumlulukların bilincinde olan, insan haklarına saygılı, evrensel değerlere sahip, sanatsal değerler kazanmış, özgür, bağımsızlığına düşkün, demokrasiye inanan, demokratik yaşam becerilerine sahip bireyler olarak yetişmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

 

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.