SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey gastronomide de kendini gösterecek

Bu yıl 3. kez düzenlenen Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali yoğun bir katılımla gerçekleşti. Festivalde tarım ürünleri ve yerel lezzetleriyle Karacabey Belediyesi de, Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği ile birlikte yer aldı. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Bu organizasyonlar, hem yerel üreticilere destek olmak hem de ilçemizin adını duyurmak açısından büyük önem taşıyor. Karacabey gastronomi alanında da hak ettiği yere ulaşacak.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 14:16
Kaynak: Bülten
Karacabey gastronomide de kendini gösterecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen  ‘Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali’ yoğun bir katılımla geçtiğimiz günlerde Merinos Park’ta gerçekleşti. Festivalde tarım ürünleri ve yerel lezzetleriyle Karacabey Belediyesi de, Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği ile birlikte yer aldı. Gastronomi turizminin Karacabey için büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Başkan Karabatı, festival açılışına katıldıktan sonra Karacabey Belediyesi standını da dolaştı.

 

“İlçemizin gastronomi zenginliklerini paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyoruz”

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, festivalin ardından yaptığı değerlendirmede, "Karacabey, verimli toprakları ve zengin tarım ürünleriyle Bursa’nın en önemli üretim merkezlerinden biri. Festivalde yer almak bizim için çok kıymetli, çünkü hem şehrimize hem de uluslararası misafirlere Karacabey’in kendine has lezzetlerini tanıtma fırsatı buluyoruz. Domates ürünlerimizden Karacabey mantımıza kadar birçok değerimizi sergileyerek, ilçemizin gastronomi zenginliklerini paylaşmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu organizasyonlar, hem yerel üreticilere destek olmak hem de ilçemizin adını duyurmak açısından büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Karabatı, ayrıca gastronomi turizminin Karacabey için büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayarak, bu alanda da çalışmalar yaptıklarını belirtirken "İlçemiz, doğal güzellikleri ve tarım ürünleriyle sadece üretim değil, gastronomi turizmi açısından da cazibe merkezi olma yolunda. Çeşitli tarım ürünlerimizin satışında Karacabey artık bir marka değer olarak kullanılıyor. Karacabey soğanı, Karacabey domatesi gibi ünvanların gün geçtikçe yeni ürünlerde de kullanılmaya başladığını görüyoruz. Tabi Karacabey bunlardan ibaret değil. Turizm potansiyeli alanında gastronomi de yer alıyor. Bu bakımdan Karacabey Mantısı, Soğan Aşı başta olmak üzere soğanlı börek, nohut ve çeşitli geleneksel yemeklerimiz tescillenmeyi bekliyor. Bizler bu alanda da ilçemize marka değerler oluşturmak için planlamalar yapıyoruz. Bu festival vesilesiyle ben bir kez daha emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletirken ilçemizin bu alanda daha çok adım atacağının da müjdesini vermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

49 katılımcı firma, 42 üretici kadın derneği, 5 belediye iştiraki, 17 ilçe belediyesi, 11 gastronomi derneği ve 8 yabancı kardeş şehrin yer aldığı etkinlik her yıl daha büyük kitlelere hitap ediyor.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.