SON DAKİKA
Hava Durumu

İMO Bursa Şubesi, Kentin Sağduyusu Olmaya Devam Ediyor

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Kestel Soğuksu ve Seymen Mahallelerinde yapılması planlanan Sanayi ve Depolama Alanı ile ilgili itirazlarını mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma davası açtı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 14:09
Kaynak: Bülten
İMO Bursa Şubesi, Kentin Sağduyusu Olmaya Devam Ediyor

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, geçtiğimiz aylarda kent gündemine taşıyarak kamuoyuna duyurduğu Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleleri Sanayi ve Depolama Alanı Planı gelişmelerini takip etmeyi sürdürüyor. 26.04.2024 tarihinde Bursa Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne İmar Planına itiraz eden İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, itiraza yönelik 22.07.2024 tarihine kadar herhangi bir cevap verilmemesi üzerine 26.07.2024 tarihinde süreci Bursa İdare Mahkemesine taşıyarak yürütmeyi durdurma davası açtı.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanarak askıya çıkarılan Plana, ‘Dava konusu Bursa İli, Kestel İlçesi, Soğuksu ve Seymen Mahalleleri (1127 parsel ve çevresi TOKİ tarafından hazırlanan "Sanayi ve Depolama Alanı" amaçlı Bursa İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (H22 plan paftası ve Plan Değişikliği Gerekçe Raporu) ile "Sanayi Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve  "E=1.00 ve Yençok= serbest" yapılaşma koşullu Sanayi Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine, yürürlükteki Çevre Düzeni Planının genel ilke ve hedeflerine, plan bütünlüğüne ve sürekliliğine ve şehircilik ilke ve esaslarına aykırı olması sebebiyle öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve takiben iptaline karar verilmesi’ istemi ile dava açtı.

Göreve geldikleri günden bu yana kentin sorunlarına teknik ve bilimsel bakış açısı ile çözüm aradıklarını söyleyen İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem, “Yönetim Kurulu olarak kentin sağduyusu olmaya devam edeceğiz. Kentin Anayasası olarak nitelendirdiğimiz 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanmadan yeni sanayi alanlarının planlanması kent menfaatine olmayacaktır. Kentin planlanma, korunma ve geliştirilme amacına uygun olmayan planlamalara itirazımız sürecektir. Amacımız gelecek nesillerimize planlı kentleşme ve doğru yapılaşmanın olduğu bir gelecek bırakmaktır. Bu sebepledir ki kent anayasası yapılmadan, yetkili kurumlar devre dışı bırakılarak kentimizin ulaşım, su kaynakları ve tarım alanlarını etkileyecek olan bu büyüklükteki imar plan çalışmalarının ‘ben yaptım oldu’larla şehrimize dayatılmasına müsaade edemeyiz. Hukuk sistemimizin adaletle gereğini yaparak iptal davamızı olumlu sonuçlandıracağına inancımız tam olmakla beraber BURSA HEPİMİZİN diyor, karar vericilerimizi sağduyulu olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.