SON DAKİKA
Hava Durumu

İki meslek örgütünden 'Aysın Komitgan' açıklaması

FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin anonsu nedeniyle gözaltına alınan Gazeteci Aysın Komitgan ile ilgili iki meslek örgütünden açıklama geldi. Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada "Kendi ifadesiyle “tarikatlar ile uzaktan yakından bağ kurmadığını” açıklayan Aysın Komitgan’ın serbest bırakılmasını diliyoruz" denilirken, ÇGD Bursa Şube Başkanı Baysal açıklamasında Komitgan için "Terör sevici arayan düne baksın! Aysın Komitgan’ı serbest bırakın!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
İki meslek örgütünden 'Aysın Komitgan' açıklaması

BGC’DEN AÇIKLAMA: SÜRECİ YAKINDAN İZLİYORUZ

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun açıklaması: 
"Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak, FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin anonsu nedeniyle göz altına alınan Aysın Komitgan’la ilgili yaşanan süreci yakından takip ediyoruz.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyelerimizden Aysın Komitgan, FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin anonsunda, üyemizin de yazılı açıklama yaparak vurguladığı gibi, “duygularını canlı yayında tam olarak yansıtamamaktan ötürü” böyle bir ifadeyi kullanmıştır.
Üyemiz Aysın Komitgan’ın, yaşananların hemen ardından kamuoyuna özür mesajı yayınlamasına ve konuya açıklık getirmesine karşın, bazı haberlerde ve sosyal medyada FETÖ ile ilişkilendirilmek istenmesi üzücüdür.
Kendi ifadesiyle “tarikatlar ile uzaktan yakından bağ kurmadığını” açıklayan Aysın Komitgan’ın serbest bırakılmasını diliyoruz.”

ÇGD BURSA ŞUBESİ: SERBEST BIRAKILSIN 

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Gazeteci Yüksel Baysal'ın açıklaması: 

"Terör sevici arayan düne baksın! Aysın Komitgan’ı serbest bırakın!
 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’inölüm haberinin netleşmesinin ardından bu sabah (21 Ekim) BursadaBugün TV’dekicanlı yayın sırasında ölüm haberini anons eden BursadaBugün Genel YayınYönetmeni gazeteci Aysın Komitgan’ın canlı yayın esnasında ne diyeceğinibilemediği bir esnada gayriihtirayı bir biçimde kullandığı ifadeler, kendiifadesiyle de canlı yayın kazasıdır. Sabah gerçekleşen canlı yayın hatasının ardından kendisosyal medya hesapları üzerinden açıklama ve özür yayınlayan Aysın Komitgan “Canlı yayın şartları altında söylenen kimiifadeler, özellikle de toplumsal açıdan bu gibi hassas dönemlerde ne yazık kifarklı yorumlanabiliyor. Duygularımı açıkça ifade etmem gerekirse, 40 yıllıkgazetecilik kimliğimden bağımsız olarak, ömrünü Atatürk’ün ilkelerine vecumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlı geçirmiş, aynı zamanda CumhuriyetHalk Partisi üyesi bir Türk vatandaşı olarak, ülkemize karşı hain planları olanFETÖ elebaşının ölümüne rahmet dilemem asla mümkün değil” sözlerinikullanarak söz konusu ifadelerin canlı yayından kaynaklanan bir hata olduğunuifade etmiştir. Çağdaş Gazeteciler Derneği, 1979’dan bugüne yalnızcagazetecilik ilkelerini ve halkın haber alma hakkını savunmakla yetinmemiş;insan hakları ve demokrasi mücadelesinin neferi olmuş, her türlü tarikat veparalel devlet yapılanmalarıyla mücadele eden üyelerini şehit vermiş,Türkiye’de aydınlık mücadelesinin en büyük savunucularından biri olmayı sürdürmektedir.Gazeteci Aysın Komitgan da ÇGD üyesi ve aynı zamanda Bursa Şubemizin BaşkanYardımcısıdır. Çağdaş Gazeteciler Derneği ve hiçbir organı içinde, dün eletek öpenler, dün FETÖ elebaşısından “Hocaefendi”diye bahsedenler, dün “hizmet erleri”diyerek destek olanlar, “ne olur geridön” diyerek gözyaşları dökenler, adına para bastıranlar, olimpiyatlardüzenleyenler ve bunların destekçileri yer almamıştır, alamayacaktır. Dün ittifak içinde bulunanların, tarikat ve cemaatleredevletin kapılarını sonuna kadar açanların, kumpaslar gerçekleştirenlerin,Sızıntı, Cihan Haber Ajansı, Zaman Gazetesi, Taraf gibi medya yapılanmalarıylagazetecilik mesleğini ayaklar altına alanları yargılamayanlar, kendi ifadesiyle“Ne ben ne de ailem, hayatlarının hiçbirdöneminde bu tarz tarikatlar ile uzaktan yakından bağ kurmamıştır” diyen,Bursa’da mesleğimizin onurlu temsilcilerinden biri olan Aysın Komitgan’ıyargılamaya kalkmasınlar.Eğer sizin 7 yıl öncesine kadar “Hocaefendi”, bizim 50 yıldır FETÖ dediğimiz ve sizin aranızbozulunca FETÖ olarak ifade etmeye başladığınız Fethullahçıları arıyorsanız enson bakacağınız yer Aysın Komitgan ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üye veyöneticileridir. Bizden ne terörist çıkar ne de terör sevicisi. Bu arada Aysın Komitgan’ın Bursa'dabugün ile ilişiğinin kesildiğinide üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. İşveren temsilcisinin bu kararını dakamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Yıllardır beslediğiniz trol ordusunu ve dünün Fetö’cüleriniAysın Komitgan’ın üzerinden çekin. 
Aysın Komitgan derhal serbest bırakılsın!
Yüksel BaysalÇGD Bursa Şube Başkanı"

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.