SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırımlı kadınlar gülümsüyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2024 11:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 11:56

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, geçtiğimiz dönemde ilçesinde önemli projelere imza attı.

Halen devam eden kentsel dönüşüm projeleri, Balaban piknik alanı gibi yeşil alanların hizmete açılması, uyumayan kütüphaneler bunlardan sadece birkaçı…

Yıldırımlılar Başkan’a güvendi, artık ustalık döneminde daha da verimli projelerin hayata geçirileceğine inanarak, seçim zamanı oyunu Oktay Başkan’dan yana kullandı.

Başkan’ın bu dönemde nasıl bir yol haritası izleyeceğini hep birlikte göreceğiz. Önceki dönem çalışmalarına bakıldığında ilçede kamu yararına projelerin hayata geçirileceğini rahatlıkla öngörebiliriz.

Oktay Başkan, yeni dönemin ilk toplantısını kadın gazetecilerle birlikte Zeyniler köyünde gerçekleştirdi. Basın daveti aldığımda, özellikle Zeyniler köyünde olması beni heyecanlandırdı. İlk defa gittim. Yolu dik ve dönemeçli ama doğa harikası bir yer. Serin ve havadar, yazın sıcaklığında gidilecek harika bir yer. Uludağ’ın eteğinde, seyir terasında, Bursa’yı kuşbakışı izleyebilirsiniz. Reşat Nuri Güntekin’in ünlü Çalıkuşu romanındaki Feride’nin öğretmenlik yaptığı köy…

Biz de burada; Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde düzenlenen toplantıda, Oktay Başkan’la bir araya geldik.

Çalıkuşu Kadınlar’ın coğrafi işaretli nefis ‘Hınkal’ ikramının çok lezzetli olduğunu söylemeliyim. Hamurun inceliği, kıyması ve en önemlisi yetenek gerektiren 13 pileli büzgüsü ile Hınkal, anlatılmaz bir lezzet, mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamasında Oktay Başkan ve eşi Esin Hanım'ın yardım ettiğini de söylemeden geçmeyeyim. Ardından benim çok sevdiğim aşuremizi de yedik.

Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin olduğu Çalıkuşu Zeyniler Köy Konağı’na mutlaka gelmenizi öneririm. Fiyatları oldukça uygun, tüm yiyecekler ev yapımı.

Oktay Başkan Yıldırım’da kadınlara yönelik yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Başkan Yılmaz, “Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kadınların güçlendirilmesi; üretim dünyasına, adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dâhil edilmesi, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her toplum için bir tercih değil, mecburiyettir. Bu düşünce ile Cumhurbaşkanımızın ‘Güçlü bir Türkiye üç temel üzerinde yükselir: Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum’ sözlerini kendimize şiar edinerek kadınları öncelikli hizmet gruplarımız arasına aldık. Kadınlarımızın sosyal yaşamda daha aktif rol almaları, kentin iyileşmesi ve huzurun artması adına önemli olduğunu düşünüyoruz. Toplumsal dönüşümü en az kentsel dönüşüm kadar önemsiyoruz. Güçlü bir Yıldırım, güçlü kadın, güçlü toplum mottosuyla oluşacağına inanıyoruz ve önemsiyoruz” dedi.

6 kadın spor merkezinde 60 bin kadına spor yapma imkânı sağladıklarını söyledi.

Ayrıca Başkan Hacıseyfettin Mahallesi’nde restore ettikleri konağı Osmanlı Sanat Merkezi olarak hizmete açmaya hazırlandıklarını ifade ederek, “Osmanlı sanatının yaşatacağımız merkezde kaligrafi, hat, tezhip, minyatür, karakalem eğitimleri vereceğiz. Yine İncirli Hamamı’nı da İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliği ile birlikte Yıldırım Zanaat Merkezi’ne dönüştürüyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatacağımız bu mekânda sedefçilik, köşkerlik, şimşir tarakçılık, bakırcılık, külekçilik ve çinicilik eğitimleri verereğiz. Kadınlarımızın ürettiği eserleri satışa çıkaracağı ortak bir platform oluşturacağız. Kadınlarımızın hayatın her alanında daha güçlü olması adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da farkındalık oluşturan projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Evet, Yıldırımlı kadınlar gülümsüyor.

Başkan Yılmaz, kadınlara yönelik projeleri ile eminim daha çok konuşulacak, biz de ustalık döneminde kendisini keyifle izliyor olacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.