SON DAKİKA
Hava Durumu

'Tophane Kebapçısı' şimdi de İstanbul Caddesi'nde…

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2024 11:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:47

Osmangazi ve Orhangazi türbelerinin bulunduğu, Bursa’nın en güzel yerlerinden biri olan Tophane Meydanı'nda fırsat buldukça gezmeyi tercih edenlerdenim…

‘Tophane Kebapçısı’nı da eskiden beri bilirim.

Osmanlı döneminden kalma tarihi binada hizmet vermekteydi. Pek çok kez şehir dışından gelen misafirlerimizi burada ağırladık. Çalışanları güler yüzlü ve ilgili, kebapları lezzetli...

Bu güzel mekanın sahibi Bahadır Tanrıverdi’yi düzenlediği tanıtım toplantısında tanıma imkanı buldum. Kendisi 25 Eylül Çarşamba günü resmi açılışını yapacağı İstanbul Caddesi'ndeki mekanda gazetecilerle bir araya geldi.

Bahadır Tanrıverdi; Tophane, Demirtaş, Balat ve İstanbul 4'üncü Levent'teki şubelerinden sonra İstanbul Caddesi'nde 5. şubesini bugün açıyor.

İlginç bir hikayesi var...

Geçmişte birçok kişiye istihdam sağlarken, 2001 krizi ile 100 milyon dolar kaybetmiş. Zor süreçlerden sonra 2007’de kebap işine girmiş. Çok zor koşullar da geçirmiş, hiç pes etmemiş… Hatta bir anısını da anlattı: "Bir gün cam kenarında otururken, Tophane Meydanındaki tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek turistleri getiren bir tur otobüsü tam karşımıza yanaştı…Yanlarına vardım ve heyete katıldım. Rehber, 45 kişilik gruba herkes beni takip etsin deyince ben de onların arasına karıştım. Müsait bir anda kendimi tanıttım ve indirimli yemek teklifinde bulundum… 19,5 TL olan kebabı, yeme / içme 13 TL olarak önerdim. Rehber ve şoförden ücret alınmayacak. Ayrıca kişi başı 1 TL hanut ödenecek… Kâr etmiyoruz ama maksat hareket olsun…Rehber, turist heyetine yemek fiyatını 14 TL olarak duyurdu ve kabul gördü… 45 kişilik kebap hazırlıyoruz dedim. Her biri bir köşede oturan personel şaşkındı. Kısa sürede hazırladık."

Pandemi döneminde de dört ay kapalı kalmışlar ve bu süreçte de paket servisine girme kararı almışlar. Şu anda Bursa’nın her bölgesine paket servis hizmeti veriyorlarmış.

Döner kebap dışında pideli köfte de yapıyorlar. Etleri Çanakkale Biga yöresinden getirtip ustalar günlük hazırlıyormuş. Yanında geleneksel içecek olan şırayı kendileri yapıyor, tamamen doğal. Kebap yedikten sonra tatlı yemek isterseniz peynir tatlısını tavsiye ederim.

Bahadır Tanrıverdi, “Hedefimiz Tophane Kebapçısı markasını yerelden ulusala hatta globale yaymaktır. Açtığımız her işletmeden devletimize katma değer sağlamaktan aynı zamanda istihdam oluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Bursa Gastronomi ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyesi de olan Bahadır Tanrıverdi, Kömürde gerçek Bursa döner kebabı ve Kayhan usulü pideli köfteyi yapan ilk beş işletmeden bir tanesi ve buralara kolay gelmediği de belli..

Tophane Kebapçısının İstanbul Caddesi'nde 5. şubesi bugün açılıyor. Kebapseverlere duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.