SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadın ve çocukları önceleyen başkan!

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:45

Aslında Bursa demek “Osmangazi” demektir…

Osmangazi ise “Bursa’nın kalbi” demektir

Haliyle Bursa’nın kalbinde yaşanan en küçük bir problem, bütün bir şehri etkiliyor!

Ulaşım, hava kirliliği, çevre, trafik, doğal ve tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılması, göçün neden olduğu düzensiz şehirleşme ve ekonomik koşullar itibariyle sağlıktan eğitime birçok başlıkta belediyecilik hizmetleri önem arz ediyor.

Malum;

Osmangazi, nüfus itibariyle sanayi ve hizmet sektöründeki iş gücünün de ikametgahı…

Özellikle “kadın iş gücünün” de en yoğun olduğu bölge…

Haliyle kadınların Osmangazi’de, en büyük hizmet taleplerinin başında mahallelerine birer kreş açılması…

İşte bu beklentinin farkında olan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da ilk 6 aylık icraatında “kreş ihtiyacının giderilmesi ve bu yönde yatırım planlamasını” öncelikli hizmet olarak kabul etmiş durumda…

Bu yönde yerel seçimler öncesi verdiği sözü de tutmuş olan Erkan Aydın, geçen 6 ayda ilk kreşin açılışını da gerçekleştirdi. Hayırsever Azak Ailesi’nin katkılarıyla üç ayda tamamlanan Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşiyle birlikte bitişiğindeki çocuk parkının açılışı yapıldı.

Bu yöndeki ikinci yatırımın temeli de Yunuseli Mahallesi’nde atıldı. CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, davetliler ve vatandaşların da katıldığı temel atma töreninde Başkan Erkan Aydın, memleketin yarınları olan çocuklara ve gençlere özel önem verdiklerini şu cümlelerle dile getirdi:

“Kreşlerimiz, kız öğrenci yurtlarımız, kütüphanelerimiz, halk lokantalarımız, genç kafelerimiz, kültür-sanat faaliyetlerimiz ve sosyal etkinliklerimiz ile Osmangazi’deki anlayışı değiştirmeye devam edeceğiz”

Üç dönem Bursa Milletvekilliği tecrübesiyle Osmangazi Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ve 6 ayda tam 20 açılış gerçekleştiren Erkan Aydın, devamında şunları dile getirdi.

“Zamanın çok hızlı geçtiğini biliyoruz. Dersimize çalışarak göreve geldik. Planlamamızı çok iyi yaptık. Zamanı en iyi şekilde kullanmak adına da temel atma ve açılışlarımızı tüm hızıyla gerçekleştiriyoruz. Osmangazi’de anlayış değişecek dedik; anlayışı değiştirdik. Kreşlerimiz, kız öğrenci yurtlarımız, kütüphanelerimiz, halk lokantalarımız, genç kafelerimiz, kültür-sanat faaliyetlerimiz ve sosyal etkinliklerimizle de Osmangazi’deki anlayışı değiştirmeye devam edeceğiz. Temelini attığımız Yunuseli Kreş ve OSMEK Binası’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

***

“Ne var canım alt tarafı bir kreş açmış, abartmayın” diyenlere de birkaç çift lafımız olsun:

Asgari ücretin 17 bin TL olduğu bir memlekette, bir haneyi tek bir maaşla geçindirmenin mümkün olmadığı gerçeği bütün çıplaklığıyla ortada. Haliyle eşler de istihdama katılmak zorunda kalıyor. Gelin görün ki iki asgari ücretin de o aileyi geçindirmesi mümkün değil. Hele küçük bir çocuğunuz da varsa o zaman işler daha da sarpa sarıyor. Kocaman şehir artık kimse köy hayatı yaşamıyor ki tarlaya ya da bağa giderken evladını annesine bıraksın…

O zaman yerel yönetimlerin sosyal belediyecilik başlığında açtıkları kreşler büyük önem arz ediyor. Hem ailenin üzerindeki maddi külfet hafifletilmiş oluyor, hem de anne ve babalar çocuklarını güvenle bırakabileceği, aynı zamanda eğitim alacağı bir mekâna kavuşmuş oluyor…”

Bu tarz yatırımlar memleketin geleceği açısından; yoldan, köprüden, havaalanından daha önemli…

Bu bir bakış meselesidir!

Kadınını ve çocuklarını önceleyen, onlara geniş imkanlar sunan, milletlerin geleceği hep ışıl ışıl aydınlanır…

Bu neden bir basın emekçisi ve iki çocuk annesi olarak;

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etmek istiyorum…

Kadın ve çocukları öncelediği için!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.