SON DAKİKA
Hava Durumu

“İyi ki Muhaciriz”

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2024 17:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 18:03

Bursa çok farklı yerlerden göç almış renkli bir şehir…

Her ne kadar Erzurumlu, Artvinli ve Muşlular ile anılsa da Balkan göçmenlerinin de ağırlıklı olduğu bir şehirdir.

Bulgaristan’dan Yunanistan’a, Makedonya’dan Kosova’ya varana kadar her yerin izini Bursa’da görmek mümkün.

Balkan göçmenleri çalışkan ve vatanseverdir.

Bursa’nın ekonomisine önemli katkıları olmuş, kültürleri ile de zenginlik katmışlardır.

Bir araya gelerek oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetlerle de şehre katkı sağlamışlardır.

Bu STK’ların en önemlilerinden biri ise Rumelili Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD).

2006 yılında kurulan Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, her geçen gün birbirinden başarılı etkinliklerle adından sıkça söz ettiriyor.

***

Önceki akşam RUMELİSİAD tarafından ilk kez düzenlenen ve Rumeli camiasında örnek olan isimlerin ödüllendirildiği "Ülkemize Değer Katan Başarılı Rumelililer Ödül Töreni" için Almira Hotel'deydim.

Katılım oldukça yoğundu.

Rumeli kültürünü en güzel şekilde yaşatan ve gerek kişilikleri gerekse de iş dünyasındaki sürdürülebilir başarı ile Rumeli camiasına örnek olan kişilerin ödüllendirildiği ödül törenine;

Sırbistan Büyükelçisi Aca Jovanović, Kuzey Makedonya İstanbul Başkonsolosu İdris Fazlioski, Bulgaristan Bursa Konsolosu Momchil Rusinov, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

99. Rumeli Buluşması kapsamında düzenlenen organizasyonun açılışında konuşan RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zarif Alp, RUMELİSİAD ailesine teşekkür ettikten sonra, yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi.

2024 yılı iş dünyası için zorluklarla dolu geçti. Ekonomik toparlanmanın yavaş olacağı öngörülüyor. Darboğaz tekstil, otomotiv ve makine sektörlerinde de var. Yeni ekonomi programı enflasyonun düşürülmesini öngörüyor, ancak kur artışı rekabet gücünü tehlikeye atabilir. İş dünyasının sorunlarını masa başından değil sahadan takip etmeleri, iş dünyası temsilcileri ile birlikte karar almaları önemlidir” dedi.

Bir diğer konuşmacı AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise, Bursa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 102. yılı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Bursa hala bir Rumeli şehridir. Rumeli insani çalışkandır, Rumeli insanı üretkendir, zanaatkardır. Ay yıldızlı bayrağa aşıktır, Bursa'nın sanayisinin gelişmesinde ülke ekonomisinin gelişmesinde Rumeli insanının katkısı büyüktür. Geldiğimiz noktada üreten ve güçlenen bir Türkiye var. Zor bir coğrafya da yaşıyoruz buna bağlı olarak ekonominin de zorluklarını yaşıyoruz."

Törende ilk olarak RUMELİSİAD'ta geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış olan Vehbi Varlık, Şahap Aktaş, Mustafa Kırcı, Erol Kılıkçıer, Ömer Kumova ve mevcut Başkan Zarif Alp’e ödülleri verildi. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür edildi.

Ülkemize Değer Katan Başarılı Rumelililer Ödülleri ise;

Bayegan A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Rüya Bayegan,

Çilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek,

Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan,

Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener,

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç,

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül ve

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'a takdim edildi.

Organizasyonda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de Rumeli camiasına olan katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

***

Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener gerçekten takdir ettiğim bir iş insanı…

1950’de Kosova’da doğmuş, 1955’de göçmen olarak Bursa’ya gelmişler. Babası Rahmetli ‘Vehbi Usta’, soba imalatında Türkiye’de nam salmış biriydi…

O akşam Fahrettin Gülener ödülünü alırken yaptığı konuşmasında babasından da bahsederek “Babamın ustası da Avusturyalı bir ısı mühendisiydi. Dolayısıyla, bir ısı mühendisinin yetiştirdiği, standartları bilen bir ustaydı” dedi ve “Biz de iyi ki muhaciriz’’ deyince salonda bir alkış koptu.

Ben de Bulgaristan’dan göç eden bir ailenin kızı olarak ‘Muhacir’ olmaktan gurur duymuşumdur.

Törenin sonunda yeni üyelere rozetleri takıldı.

Rumeli kökenli iş insanlarının organizasyonunda keyifli bir ödül töreni gecesi yaşandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.