SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürsu’da 3. dönem…

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2024 18:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 18:41

SözBursa olarak bu kez Gürsu Belediye Başkanı Sayın Mustafa Işık’ı makamında ziyaret ettik.

Öncelikle nezaketi ve misafirperverliği için kendisine teşekkür ediyoruz.

Mustafa Işık, belediye başkanı olarak 2015’ten beri Gürsu halkına hizmet ediyor. Çok çalışarak, başarılı projelerle 2019 seçimlerinde de vatandaşın tercihine mazhar oldu. Bu dönemde de kamu yararına önemli projelere imza attı, hibe şampiyonu oldu. Ve 2023 yerel seçimlerinde 3. kez belediye başkanı seçilerek çalışmalarını sürdürüyor.

Her geçen gün nüfusu artan Gürsu’yu eğitimden sağlığa, spordan kültür yatırımlarına kadar çeşitli projelerle bugünlere getirdi Başkan.

Ericek’te açılan, 'Hayvan Dostu Belediye' proje ödülüne layık görülen Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi, yine aynı yerde Gemi Seyir Terası ve Sosyal Tesisi, Ericek Adrenalin Parkı, Başkan Işık döneminin önemli projelerinden sadece birkaçı… Türkiye ve Dünya çapında ün yapan Ericek Adrenalin Park; Zipline, ATV parkuru, Trekking parkuru, Bisiklet parkuru, su sporları parkuru bulunan ve restoran, konaklama ve kampçılık hizmetlerinin verildiği harika bir yer…

Ve yine Güneş Enerjisi santrali kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği bir proje. Gürsu Belediyesi, 15 dönüm arazi üzerine kurulan bu santralle sadece bir yılda belediye bütçesine 4 Milyon TL’den fazla gelir sağladı.

Sohbetimiz esnasında Başkan Işık güzel bir haberi de bizimle paylaştı:

Fizibilite ve projelendirme süreci ARGE Müdürlüğü’nce yürütülen, 1,5 mWp güce sahip Adrenalin Park Güneş Enerjisi Santrali (Adrenalin GES), teknik değerlendirmelerden geçerek yatırım için onay almış. Projeyle Gürsu Belediyesi’nin 3. GES tesisi devreye alınacak, tüm enerji maliyetleri sıfırlanacak ve belediyeye ilave gelir kazandırılacak.

Gelelim Gürsu Armuduna;

Gürsu’ya bağlı İğdir Köyü’nde armut bahçelerinde tarım ilacı kullanımının azaltılması ve kalıntının önlenmesi amacıyla salınan faydalı böceklerin hasadı yapılmış. Yüzde 40 oranında başarı sağlanmış.

Gürsu'da 'Maharetli Eller' çarşısı da açtıklarını söyledi Başkan. Cuma günleri Kent Parkı’nda Gürsulu kadınlar, el emeğiyle ürettiklerinin burada satışını yapıyorlar. Hem ürettikleri ürünler değerleniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlanıyor.

Mustafa Başkan, çıraklık, kalfalık dönemlerini başarıyla geçirdi, Gürsu halkı kendisine güvendi. Seçimini Mustafa Işık’tan yana kullandı.

Şimdi ustalık dönemi ve daha hayata geçireceği projeleri, yapacak çok iş olduğunu söylüyor Başkan Işık…

Biz de kendisine yeni dönemi için kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.