SON DAKİKA
Hava Durumu

Ev Tekstili Fuarı HOMETEX

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2024 15:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 16:15

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük iki fuarından biri olan Hometex, 21 Mayıs’tan beri İstanbul Fuar Merkezi’nde devam ediyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık organizatörlüğünde Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından düzenlenen fuarın yarın (25 Mayıs Cumartesi) son günü…

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük buluşmalarından biri HOMETEX 2024’ün açılış günü oradaydık. Sektöründe dünyanın lider tekstil firmaları bu fuarda buluştu. Avrupa’dan, ABD’den, Orta Doğu’dan ve Afrika’dan gelen katılımcılar HOMETEX’te bir araya geldi.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 11 holde toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenen bu fuarda, 700’ü aşkın firma stant açtı. Bunları 219’u Bursa firması…

İlginin, katılımın yoğun olduğu bu fuarın 32 yıldır sürüyor olması ise ayrı bir başarı.

***

Fuarın açılış gününde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay bir konuşma yaptı. Başkan Burkay, ev tekstili sektörünün bugüne kadar başardıklarından çok daha fazlasını başarma potansiyelini taşıdığını belirterek, TETSİAD ve KFA Fuarcılık’ın özverili çalışmaları, İstanbul Fuar Merkezi’nin de destekleri sayesinde, HOMETEX’in dünya çapında bir fuar haline geldiğini vurguladı. HOMETEX Fuarı’nın uzun yıllardır yüksek niteliğini sürdürmesinin sektörün birlik ve beraberliğinin göstergesi olduğunu dile getiren Başkan Burkay, “Ev tekstili sektöründe moda ve trendlerin belirlendiği merkez Türkiye. Ülkemizin ortalama ihracat değerine baktığımızda bizim sektörümüz 4 katı artı değer üretiyor. Ev tekstili sektöründe en katma değerli ürünü üreten ve nihai alıcıya ulaşan önemli bir organizasyona sahibiz. Bu gücü bizim eksiltmeden devam ettirmemiz gerekiyor. O da bu birlik ve beraberlikle olacak. Fuarın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi. İbrahim Burkay, iş dünyası olarak Türkiye’nin son dönemde içinde bulunduğu enflasyonist ortam ve ihracatta yaşanan gelişmeler doğrultusunda, yeni ekonomi yönetiminin takip ettiği para politikalarını desteklediklerini ifade ederek, “Bizim birinci önceliğimiz fiyat istikrarı ve enflasyonla mücadele. Çok net biliyoruz ki enflasyonist ortamda sağlıklı büyüme mümkün değil. Ama bununla birlikte üretime ve ihracata dayalı büyüme modelini tespit ettiyseniz, para politikalarının mutlaka mali politikalarla ve reformlarla desteklenmesi gerekiyor” mesajını verirken, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’in 2025 yılının Temmuz ayında KFA Fuarcılık tarafından düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

***

Perde ve perde aksesuarlarından döşemelik kumaşlara, havlu ve banyo ürünlerinden halı ve zemin kaplamalarına, yatak odası, mutfak ve yemek odası tekstilinden duvar kaplamalarına kadar firmaların yenilikçi ürün ve tasarımlarını sergilendiği fuarın son gününü kaçırmayın derim.

Bu arada;

Fuarı gezerken Bursa firmalarının stantlarını ziyaret etmeyi tercih ettim.

Özellikle Minteks’in stantı oldukça kalabalıktı. Minteks, Uluslararası Ev Tekstili Fuarı Hometex'te, dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerini ağırladığı standında yenilikçi yaklaşımları içeren koleksiyonlarını sergiliyor. Minteks Yönetim Kurulu Üyeleri Irmak İrman Gazioğlu ve Arda İrman, şirketin 30. yılını kutladıkları bu özel dönemde, dikkat çeken renklerle ve özel nakış tasarımları ile hazırladıkları koleksiyonlarına ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Fuarı gezebildiğim kadarıyla Türk ev tekstilinin geldiği bu süreç beni oldukça gururlandırdı.

Daha nice yıllar devam etmesi dileği ile…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.