SON DAKİKA
Hava Durumu

Can dostlarımızı sadece bir gün değil her gün düşünmeliyiz…

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2024 11:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 12:00

Her yıl 4 Ekim’de Dünya Hayvanları Koruma günü olarak kutlanıyor.

Dünya Hayvanları koruma günü ilk kez 1931’de Floransa’da düzenlenen bir konferansta kutlanmaya başlanmış.

Hayvanların var olma mücadelesine dikkat çekmek için son derece anlamlı bir gün.

Doğadaki can dostlarımız dünyamızın vazgeçilmezleri. Denizdeki canlılardan ağaçlardaki kuşlara kadar…

En çok üzüldüklerim sokaklarda kontrolsüz olarak çoğalan sokak hayvanları; çocuklarına hediye olarak alınıp sokaklara bırakılan kediler ve köpekler.

Kış kapıya dayandı soğuk havalar ve zorlu kış şartları sokak hayvanları için daha zor olacak. Onlar acıktıklarında ya da hastalandıklarında dertlerini anlatamıyorlar. Allah’tan belediyelerin sokak hayvanları için oluşturdukları özel klinikler ve hayvan bakım merkezleri var.

Bunlardan birisi de Osmangazi Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi.

Doğaya, çevreye ve hayvanlara büyük değer veren Osmangazi Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün de Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Barınakta yer alan kedi, köpek ve keçiler, kendileri için özel olarak dikilmiş olan birbirinden renkli kıyafetleri giyerek, minik ziyaretçilerini ağırladı. Her biri birbirinden sevimli olan can dostlar, etkinliğe katılanlar tarafından uzun süre sevildi. Can dostları ile vakit geçirme imkânı bulan öğrenciler, barınakta kalan kedi ve köpeklerin kulübelerini boyadı. Birbirinden güzel kıyafetleri ile misafirlerini ağırlayan kedi, köpek ve keçiler sevgi dolu bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada, “Sadakat ve sevgileriyle insanlar var olduğundan beri birlikte yaşadığımız bu can dostlarımızı sadece 4 Ekim’de değil, yılın her günü düşünmemiz ve onların da bir can taşıdığını unutmamız gerekiyor. Çocuklarımızı bu düşünceyle büyütmemiz gerekiyor. Belediyemizin tesisi olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en modern hayvan barınaklarından bir tanesi. Avrupa’dan ödüllü bir tesis. Burada, 60 personel ile can dostlara hizmet vermekteyiz. Tesisimiz 900 hayvan kapasitesine sahip. Kediler için özel villalar dahi var. Can dostlarımıza, Bursa ve Osmangazi’de güzel bir gelecek kuralım. Onları sahiplenelim. Her canlı gibi onlar da bir aileye sahip olduklarında mutlu oluyorlar. Çocuklarımızın hayvanları, doğayı ve yeşili sevip korumaları geleceğimiz için çok önemli. Güzel bir Bursa, Türkiye ve dünya olsun diye mücadele edeceğiz” dedi.

Evet, Erkan Başkanımızın dediği gibi Can dostlarımızı sadece 4 Ekim’de değil yılın her günü düşünmemiz gerekiyor.

Hayvanları korumak, sadece bir günle sınırlı olmamalı, onlara her zaman yardımcı olmak, doğalarını korumak ve yaşama haklarına saygı göstermek bizim insani görevimiz. Hayvanları korumak insan olmanın en temel özelliğidir.

Atatürk’ün dediği gibi, “Bir millet, hayvan sevgisi ve insan sevgisi kavramlarını içselleştirmediği sürece, medeni sayılmaz.”

****

DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN…

Tüm Dünya ülkeleri 1966'da UNESCO ve ILO tarafında belirlenen 5 Ekim'i Dünya Öğretmenler Günü olarak kabul etmiştir.

Bizde ise Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981’in 24 Kasım’ında kutlandı ‘Öğretmenler Günü’. Bu özel gün için bu tarihin belirlenmesinin sebebi de Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarihin 24 Kasım 1928 oluşudur.

Her dilde söylenişi farklı olsa da tüm ülkelerde saygı duyulan mesleklerin en başında gelir öğretmenlik. Kutsal bir görevdir, güvenilir olmayı gerektirir. Çocukluğumuzun ilk zamanlarında, anne ve babamızdan başkasına güvenmediğiniz o anlarda emanet edildiğimiz kişidir öğretmen…

Öğretmenlerimiz elbette yaşadığı pek çok sıkıntı var. Ekonomik koşullarından atamalarına, ücretli öğretmenliğe kadar çözüme kavuşması gereken problemler var.

Aslında bu mesleğin en önemli özelliği ise, herkesin yapabileceği bir meslek değil… Sabır, anlayış, hoşgörü, bilgi, kültür, özveri gibi pek çok özelliğe sahip olmak gerekir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle bitirelim:

"Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır."

Tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.