SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın festivali başlıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 14:23

Geçtiğimiz günlerde; şehrimizde gerçekleşecek olan 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın Altın Ceylan tesislerinde yapılan tanıtım toplantısına katıldım.

Festivalin tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış, BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, BKSTV Yönetim Kurulu, sponsor firmaların temsilcileri katıldı.

Mustafa Bozbey’in “Bu festival benimle yaşıt” diyerek eski Bursa Festivallerine güzel bir atıfta bulundu.

Gerçekten Bursa Festivali çocukluğumda ayrı bir güzeldi.

Heykelde başlayan kortejde, festivale katılan çeşitli ülkelerin halk oyunları ekiplerinin gösterilerini merakla izlerdik.

Daha sonra ailemle birlikte Kültürpark içine giderdik.

O zamanlar Kültürpark’ın içinde gerçek Bursalılar vardı. Şimdilerde Suriyelilerin çoğunlukta olduğu bir yer maalesef…

O yıllar bayram havasında yaşanırdı Bursa Festivali…

Bursalıların yanı sıra, çevre illerden de gelenler olduğunu hatırlıyorum. Stantlardan alışveriş yapardık.

Son yıllarda bu festival; Kültürpark'taki konserler olarak aklımızda...

Nerden nereye…

Toplantıya gelecek olursak;

Sanata değer veren kentlerin daha fazla öne çıktığını söyleyen Başkan Bozbey, “Bursa’da bu değerlere sahip çıkmayı önemsiyoruz. Bir kenti sadece binaları, sokakları, yolları ya da meydanları ile tanımlarsak eksik olur. Bir kent kimliğini, o kentin kültüründen ve o kültürden beslenen sanatsal atmosferinden kazanır. Kültür ve sanatla zenginleşen şehirler, yaşanabilir, anlamlı ve ölümsüz hale gelir. Biz istiyoruz ki Bursa’mızın her ilçesi, her mahallesi, her sokağı kültür ve sanat etkinlikleriyle dolup taşsın, canlansın ve şenlensin” dedi.

Tüm Bursalıları festivalle buluşturmak istedikleri yönünde de festivalin Yıldırım, Kestel, İznik, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Osmangazi ilçelerinde de gerçekleşeceğini ilave etti. Başkan Bozbey, “17 ilçede bu festivalin etkin biçimde kutlanmasını ve festival kenti Bursa’yı insanlarımızın hissetmesini hedefliyoruz. Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasına katılan ekiplerimiz de 17 ilçemizde gösteri yapacak. Böylece festivalimizi tüm Bursa’nın festivali haline getirmek için çalışmalarımıza bu yıldan başlamış olduk” şeklinde konuştu.

15 destekleyici firmanın katkı koyduğu 62. Bursa Uluslararası Festivali’nde yer alan sanatçı ve guruplara baktığımız zaman; programın dolu-dolu olduğunu görebiliyoruz.

Festival kapsamında Feride Hilal Akın, Ahmet Özhan, Anna Maria Jopek, Dedublüman Grubu da sahne alacak.

Nükhet Duru, Pow Trio ve gitarist Cenk Erdoğan ile birlikte ‘Nünü Caz Söylüyor’ konseriyle sevenleriyle buluşacak.

Usta müzisyen Bülent Ortaçgil’in ‘Kadın Sesi Değmiş Şarkılar’ özel projesinde ise kendisine sahnede Jehan Barbur, Dilek Türkan, Zuhal Olcay ve Ceylan Ertem eşlik edecek.

Festivalde, İran, Azerbaycan ve Türkiye kültür yelpazesini dünya müziğiyle harmanlayan ‘No Land Topluluğu’, İrlanda’nın dans ve müzik kültürünün özgün lezzetini enstrümanları ve dansçılarıyla sahneleyen ‘Celtic Legends’, İBB Kent Orkestrası da Bursalılar için sahne alacak.

Bekir Ünlüataer tarafından Zeki Müren’in eserleri de festival kapsamında seslendirilecek.

Bağlama virtüözü Erdal Akkaya ise Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile sahne alacak.

Dünya müziğinin sevilen sanatçılarından Mercan Dede, Hayko Cepkin ve Ceza, Bursalılar için performans sergileyecek.

Köfn, Bedreddin Oratoryosu, Aziza Mustafa Zadeh, Erkan Oğur-Coşkun Karademir-Derya Türkan, Emel Mathlouthi, Burçin Büke-Güvenç Dağüstün-Zuhal Olcay, Şenay Lambaoğlu, Büyük Ev Ablukada konserleri de Bursalılarla buluşacak.

Bilet fiyatlarına gelince…

Günümüz koşullarında normal olduğunu söyleyebilirim. Konserler 300-600 ve 900 TL’lik biletlerle izlenebilecek.

Bu sene festival sadece Kültürpark’ta değil, Merinos Park, Yıldırım Açıkhava Tiyatrosu, Mustafakemalpaşa Amfi Tiyatro, Kestel Açık Hava Tiyatrosu, Balat Ormanı Ormandaki Kulübe ve İznik Antik Tiyatro gibi farklı alanlarda olacak.

Bu arada;

Festival yarın (5 Temmuz) başlıyor. 31 Temmuz’a kadar sürecek.

Ne dersiniz, ‘Bursa Festivali’ eski günlerine dönecek mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.