SON DAKİKA
Hava Durumu

Su gibi aziz öğretmenlerimiz!

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2024 17:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 17:58

Yeni ders yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü resmen başladı. Haliyle 3 aylık bir aradan sonra öğretmenlerimizin de yoğun mesaisi başlamış oldu. 3 aylık bir ara derken “devletimizin kıyamete kadar bekası hedefiyle yeni nesillerin emanet edildiği öğretmenlerimiz yılın 365 günü mesleklerini icra ettiğini akıldan çıkarmamak gerekiyor. Okullarında öğretmen, şehrin sokaklarında ise örnek insan olarak dolaşan ve de hayatlarını Türk milletine vakfeden eğitimcilerimize bu nedenle yazımın başında saygı ve sevgilerimi sunuyor, yeni ders yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum…

Evet “öğretmen” denilince birçok güzel şey aklıma geliyor.

İranlı ünlü şair ve yazar Füruğ Ferruhzad diyor ki:

"Suyun yaradılışına hayranım. Eğer ağaca eşlik ederse onu tomurcuklandırır. Eğer ateşe temas ederse, onu söndürür. Eğer kirlilikler ile karşılaşırsa, onu temizler. Eğer un ile kucaklaşırsa, onu pişirime hazır hale getirir. Eğer güneşle birleşirse gökkuşağı oluşur. Ancak yalnız kalırsa eğer, gitgide kokuşur. Gönlümüz de ‘su'ya benzer, başkaları olduğunda yaşayan ve etkileşebilendir, yalnızlıkta ise ölü ve tutuktur."

Gerçekten de Ferruhzad, bu cümleleriyle suyun mükemmel bir tarifini yapmış. İşte kıymetli öğretmenlerimizin de su gibi olduğunu düşünüyorum.

Boşuna denilmemiş, “Su gibi aziz ol, su gibi ömrünüz olsun!”

Öğretmenlerimiz de de şairimizin dediği gibi;

Bir misali insanımıza, evlatlarımıza dokunuyorlar!

O yüzden öğretmenlerimizin 85 milyon insan üzerindeki emeklerinin olduğunu hiç akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Özetle öğretmenlerimiz milletimizin ve devletimizin temel taşlarıdır.

***

Bu arada hazır yeri gelmişken;

Sadece Kalite Şehri Bursa’da değil, faaliyetlerini Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleştiren Kalite Birliği Derneği’nin uzun süredir, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının müfredatına “Kalite Dersi” konulması yönündeki girişimlerini de hatırlamam gerekiyor.

Dernek yönetimi olarak resmi olarak başvurduğumuz Millî Eğitim Bakanlığı’ndan kaliteli toplum hedefine ulaşmak, insanda ve üretimde kaliteyi önemseyen nesillerin yetişmesi, topyekûn milli bir kalite bilincinin sağlanması için müfredata kalite dersinin konulması yönündeki ısrarımızı sürdürüyoruz.

Israr ediyoruz çünkü;

Bugün toplum olarak geldiğimiz nokta öz kültürümüzün çok uzağında…

Tabi ki bu tablonun altında her başlıkta “kalitesizlik” yatıyor…

Kadına şiddetten tutun da gasp, hırsızlık, sahtekarlık, cinayet ve ayıplı mal üretimine kadar sıklıkla karşılaştığımız olayların önüne geçmek;

Ancak ve ancak yeni nesillere milli, ahlaki ve kültürel değerlerimizi sağlıklı bir şekilde aktarmakla mümkün…

Bunun yolu da okullarımıza, hatta ana okulundan itibaren çocuklarımıza verilecek kalite dersinden geçiyor.

Böylelikle kendisine ve çevresine saygı duyan toplum yetiştirebiliriz.

Ve unutmayın ki;

Kalite derslerini bugün vermeye başlarsak en az 30 yıl sonra sokakta gülümseyen, selam alıp veren, birbirine saygı duyan, yardımlaşma duyguları yüksek bir topluma kavuşuruz. Geleceğimizi tehdit eden bütün unsurların kökünü kuruturuz!

***

Bu nedenle öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk düşüyor.

Hafta sonu öğretmenlerimiz ile Kalite Şehri Bursa’mızın güzel köşelerinden Sadağ Kanyonu’nda keyifli yürüyüş gerçekleştirdik.

Öğretmenlerimizdeki yeni öğretim yılı için yaşadıkları heyecana şahit oldum. Öğrencilerine kavuşmanın heyecanı enerjilerini artırmış, sosyal hayattan doğadan kopmadan bir yaşamı öğrencileri ile paylaşmanın sevincinde yeni ders yılına hazır olduklarını müşahede ettim.

Gerçekten de doğadan ve sosyal hayattan kopmadan bir yaşam içinde olmalıyız.

Sosyal yaşamı olmayan insanlar yalnızlığa mahkûm ederler kendilerini…

Ve sonbaharda dalından düşmüş yaprağa benzerler.

Son olarak;

Hafta sonu doğa faaliyetini düzenleyen Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş ile sosyal faaliyetlerden sorumlu Saltuk Buğra Akdemir ve Yasemin Çelik öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.