SON DAKİKA
Hava Durumu

Genç Beyin göçü Ülkemizi çökertir!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında genç beyin göçüne dikkati çeken Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, eğitim ve istihdamda reform çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2024 11:14
Kaynak: Bülten
Genç Beyin göçü Ülkemizi çökertir!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, beyin göçünün onarılamaz hasarlara yol açacağı uyarısında bulundu.

‘PARTİZANLIĞA SON VERİLMELİ’

Son yıllarda ülkemizi terk edenlerin yaş grubundaki düşüşün hızlandığına vurgu yapan Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, “Son 10 yılda 576 bin öğrenci, üniversiteyi bıraktı. 20 yılda 18 müfredat değişti. Her müfredat değişikliği, bir nesli durduruyor. Eğitimde fırsat eşitsizliği giderek artıyor. En başarılı öğrencileri dışarıya kaptırıyoruz. Düşük gelir grubundaki ülkelerden biriyken yetenek rekabeti sıralamasında 81’inciyiz. Eğitimde niteliği artırmadıkça, sağlık ve güvenlikte hizmetlere erişimi kolaylaştırmadıkça, adalet mekanizmalarını işler hale getirmedikçe ve nitelikli istihdama yol açacak şartları oluşturmadıkça bu tablo daha da vahim hale gelecek ve göç eden genç beyinlere her gün yenileri eklenecektir. Yetişmiş beyinlerimizin göçünü ve vatandaşlarımızın iş bulmak için yaban ellere gitmesini tersine çevirmek zorundayız. Ülkemizin imkânları, buna müsait. İktidar, bir adım atsın yeter! Ülkenin dört bir yanında partizanlığa son verelim, çeteleşmeyi, mafyalaşmayı bitirelim. Hürriyet ortamını sağlayalım. Bilimsel gelişme iklimini oluşturalım. Hakkı, hukuku, adaleti hâkim kılalım. Dürüstlüğü, ehliyeti, liyakati, emaneti, çalışkanlığı, buluşu, icadı ödüllendirelim yeter! Aksi halde bu gidişat, ülkemizi çökertir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.