SON DAKİKA
Hava Durumu

“Ciğerparemizdeki Soykırıma ‘Dur’ Diyelim”

Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak Doğu Türkistan’da soykırım yapan Çin’in durdurulması için devletin ilgili tüm birimlerinin harekete geçmesi çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 10:02
Kaynak: Bülten
“Ciğerparemizdeki Soykırıma ‘Dur’ Diyelim”

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’daki insanlık dışı uygulamalarına karşı global sessizliğin sürdüğünü belirten Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, Türkiye’nin bu gidişatın son bulması için aktif rol alması gerektiğini söyledi.

‘KÜLTÜREL SOYKIRIM DA YAPILIYOR’

Çin’in 1948’de işgal ettiği Doğu Türkistan’da ‘insan hak ve hürriyetleri’ suçu işlediğini kaydeden Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, “Çin, Doğu Türkistan’a Xinjiang diyor. Uygur medeniyetini, kültürünü, kimliğini yok ederek kültürel soykırım yapıyor! Yüzlerce yıllık tarihi camilerin minare ve kubbelerini kaldırıyor. Uygur folkloru ve kültürünü araştırdığı için ‘bölücülükle’ suçladığı Antropolog Prof. Dr. Rahile Davut’ta müebbet hapis cezası veriyor! Çin’in, Uluğ Türkistan’ın ciğerparesi Doğu Türkistan’da yaptığı asimilasyon ve kültürel soykırım kabul edilemez. Devletimizin tüm ilgili kurum ve kuruluşları, bir an önce harekete geçmeli ve soykırıma ‘Dur’ demelidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.