SON DAKİKA
Hava Durumu

O yöntemler ayak mantarını bitiriyor!

Ayak mantarı nedir? Kimler de olur? Bulaşıcı mıdır? Ayak mantarı olanlar neler yapmalıdır, nasıl tedavi edilir? Bir mantar çeşidi olan ayak mantarı bulaşıcı bir hastalıktır. Kişisel eşya kullanımıyla kolayca birinden diğerine geçebilen bu mantar hastalığının çeşitli tedavi yöntemleri bulunur.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
O yöntemler ayak mantarını bitiriyor!

Ayak mantarı kaşıntı ve parlak kırmızı döküntülere neden olan bir mantar enfeksiyonudur. Bulaşıcı olan bu deri hastalığı ayaklarda kızarıklık, kaşıntı ve yaralara neden olur. Daha çok genç ve yetişkin erkeklerde görülse de  nadiren çocuk ve kadınlarda da rastlanır. Nemli ve sıcak ortamlar, sıkı ve kapalı ayakkabılar, havuzlarda ve soyunma kabinlerinde yalın ayak dolaşmak, vücut bağışıklığının düşük olması ve diyabet ayak mantarını tetikleyen etkenlerdir.

Ayak mantarını geçirmek için çeşitli yöntemler bulunsa da erken teşhis tedavinin süresi açısından önemlidir. Basit durumlarda krem tedavisi önerilir. Mantarın yaygınlaşmış olduğu durumlarda ise daha komplike tıbbi tedavi yöntemler vardır.   

Mantar enfeksiyonunun önlenmesinde ayak bakımının düzenli olarak yapılması önemlidir.

 ALTERNATİF TEDAVİ YOLLARI VAR MIDIR?

Erken teşhis edilen ayak mantarında tedavi amaçlı biberiye yağı ve karanfil yağı kullanımı yaygındır. Düzenli kullanıldığında mantarlı bölgeyi temizlediği uygulamalarda görülmüştür.

Bir başka yöntem de siyah çay. Amerikalı uzmanlar siyah çay içinde 15-20 dakika bekleterek ayak mantarından kurtulmanızın mümkün olabileceğini söylüyor. Bu yöntemle aynı zamanda ayak kokuları da yok oluyor. 

Unutulmamalıdır ki; Her türlü bitkisel tedaviden önce doktorunuza danışmanız önerilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.