SON DAKİKA
Hava Durumu

Mübadelenin yürek burkan hikayeleri Mudanya’da sahnelendi!

Mudanya Mütarekesi’nin 102’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mudanya Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Mübadil Öyküleri” oyunu duygusal anlara sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 12:00
Kaynak: Bülten
Mübadelenin yürek burkan hikayeleri Mudanya’da sahnelendi!

Mudanya Mütarekesi’nin 102’nci yıldönümü etkinliklerinin beşinci gününde Mudanya Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu’nun Mehmet Tamer Uyar yönetiminde sahnelediği “Mübadil Öyküleri” izleyicilerle buluştu.

Mütareke Meydanı’nda sahnelenen oyunu Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, CHP İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay’ın yanı sıra meclis üyeleri ve Mudanyalılar izledi. Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi sırasında yaşanan zorlukları, göç edenlerin umutları ve özlemlerini anlatan oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, gösterinin sonunda verilen barış ve kardeşlik mesajları günün anlam ve önemini bir kez daha ortaya koydu.

Mudanyalıların ayakta alkışladığı oyunun yönetmen ve oyuncularına teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, kırgınlıklara, kavgalara son verip barış içinde hep birlikte yaşamak gerektiğini vurguladı. Yaşanan acı ve fedakarlıklara dikkat çeken Dalgıç, “Uğruna bu kadar dert çekilen bir şeye daha çok sahip çıkmamız gerekiyor.

Bu hikayeler bize bunları anlatıyor. Mudanya için gerçekten atalarımız gerçekten büyük sıkıntılar çektiler, bu kadar acılara katlandılar. Bu kadar uğruna dert çekilen şey daha da kıymetli oluyor. Yaşasın Mudanya!”

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.