SON DAKİKA
Hava Durumu

#Mudanya Kitap Fuarı

Bursa Haber - Mudanya Kitap Fuarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mudanya Kitap Fuarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mudanya’da Turizmin Geleceği Kitap Fuarı’nda konuşuldu Haber

Mudanya’da Turizmin Geleceği Kitap Fuarı’nda konuşuldu

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Av. Baran Güneş’in moderatörlüğünde, “Mudanya’da Turizm Geleceği” başlıklı söyleşiye katılan Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Bursa UNESCO Dernek Başkanı İlker Özaslan ve BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, Mudanya’nın turizmde nasıl şekillenmesi gerektiğini ve Mudanya’da turizmin geleceğini konuştu. Mudanya’nın tarihini anlatarak, var olan tarihsel ve kültürel değerlerini aktaran Prof. Dr. Şahin, Mudanya’nın dört yerleşime ev sahipliği yapan çok ender ilçelerden birisi olduğunu söyledi. KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİ VE FESTİVALLER Bursa UNESCO Dernek Başkanı İlker Özaslan,  Mudanya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan yurt içi ve yurt dışındaki ilçeler ile kardeş şehir ilişkileri kurmasının önemli bir adım olacağını belirterek, “Mudanya’nın adını UNESCO'nun “Dünya Miras Geçici Listesi”nde ya da  “Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi”nde geçirmek istiyorsak bunun altyapısını şimdiden hazırlamak gerekir. İl bazında en yakın işbirliği yapılacak ilçe İznik’tir. İznik’in Dünya mirası olmasına ramak kaldı” dedi. UNESCO adını Mudanya ile özleştirmek adına festivallerin yapılması önerisini de sunan Özaslan, zeytinin ön planda olduğu etkinliklerin yanı sıra el sanatlarından, özellikle Girit mutfak kültürüne ait çeşitli uygulamalar yapılmalıdır” diye konuştu. “FAKLI DÜŞÜNMEMİZ LAZIM” Turizm konusunda Bursa’yı bir bütün olarak ele almak gerektiğini vurgulayan BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar ise; “ Bursa’da turizmin değişimine ve gelişimine katkı sağlayacak gastronomiden tarıma, sanayiden karbon ayak izini azaltacak etkinliklere ihtiyaç var” dedi. Kamu ve özel sektörün işbirliğinin önemine dikkat çeken Küçükkayalar, “Turizm otel yapmak otelde konaklatmak değildir. Farklı düşünmemiz lazım. Turizmde üçlü bir dönüşüm şart. Yeşil, dijital ve toplumsal dönüşümü sağlamamız lazım. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman turizmde de değişim olacak. Ayrıca bunların hepsini sürdürebilir kılmak lazım” ifadelerini kullandı.

Mudanya Kitap Fuarı'nın yeni konuğu yazar Ahmet Ümit oldu Haber

Mudanya Kitap Fuarı'nın yeni konuğu yazar Ahmet Ümit oldu

Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından Ahmet Ümit, Mudanya Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Mudanya Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Ümit, Türkiye’nin güncel sorunlarını ele aldığı yeni eserinin Ekim ayında raflarda olacağını duyurdu. Kitapları 37 dile çevrilen ve 10 milyondan fazla satan ünlü yazar Ahmet Ümit, Mudanya Mütareke Meydanı’nda gerçekleştirilen söyleşide, “Bu sefer farklı bir Başkomser Nevzat romanıyla karşılaşacaksınız. Çünkü bizatihi olaylar Başkomser Nevzat’ın başından geçiyor.” dedi. Bu kez olayların tarihte değil, günümüz Türkiye’sinde geçeceğini belirten Ümit, “Uyuşturucu kaçakçıları, güzellik merkezi açarak para aklayanlar, satılmış savcılar, satılmış polisler, satılmış milletvekilleri, yolsuzlukla kıvranan bir ülke, soysuzlaşan bir ülke, din ile insanları kandıranlar, yani günümüz Türkiyesi…” diye konuştu. İLK POLİSİYEDEN BUGÜNE Ahmet Ümit hayranlarıyla buluştuğu Mudanya Kitap Fuarı’nda edebiyatseverleri tarihin derinliklerinden günümüz Türkiye’sine taşıdı. İlk polisiye hikayenin Tevrat’ta yer aldığını hatırlatan Ümit, Habil ve Kabil kardeşler hikayesinden hareketle toplumsal adalet ve hukukun önemine değindi: “Musa Peygamber’e gelen 10 Emir’den en esaslı olan hangisidir? Öl-dür-me-ye-cek-sin!!! Dini, dili, ırkı, cinsiyeti, politik görüşleri farklı diye, senin partinden değil diye öldürmeyeceksin. Böyle bir yetkin yok. Dili, dini, ırkı, cinsiyeti farklı diye işe almazlık etmeyeceksin. Senin partinden değil diye ikinci sınıf vatandaş olarak görmeyeceksin. Görürsen ne olur? Allah ne yapar bilmiyorum ama ülkede ekonomik kriz olur. Hukuk olmaz. Hukukun olmadığı yerde ekonomi olmaz. Kendimizi tanıtmak istiyorsak, insanlarla ilişki içine girmemiz lazım. Ama adil bir ilişki yoksa insanların haklarını koruyacak yasalar yoksa ilişki olmaz” dedi. Ahmet Ümit, konuşmasının ardından uzun kuyruklar oluşturan okurları için kitaplarını imzaladı.

Mudanya 6. Kitap fuarı başlıyor Haber

Mudanya 6. Kitap fuarı başlıyor

Mudanya Belediyesi tarafından “Değişim / Yeni Bir Bakış Yeni Bir Anlayış” temasıyla düzenlenecek fuar, kitapseverleri Türkiye’nin önde gelen yayınevleri, yazar ve akademisyenleriyle buluşturacak. 23 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak olan fuar Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda gerçekleştirilecek. Söyleşi, imza günleri, çocuk atölyeleri, kitap kumbaraları, açık hava kütüphanesi, müzik ve tiyatro etkinlikleriyle dolu altı gün boyunca Mudanya, bir kez daha kültür ve sanatın merkezi haline gelecek. “DEĞİŞİM, OKUYARAK GERÇEKLEŞİR” Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu yılki temanın “Değişim” olarak belirlendiğini vurgulayarak, toplumsal dönüşüm ve değişimin okuyarak, araştırarak ve sorgulayarak gerçekleşeceğine dikkat çekti. Türkiye’de köklü bir değişim arzusu olduğunu vurgulayan Dalgıç, “Fuara katılacak konuklarımızla yeni bir Türkiye için nasıl ilerlememiz gerektiğini, bu yeni yolda nelerin yapılması gerektiğini konuşacağız. Yeni bir gelecek ufku çizmek için tüm kitapseverleri Mudanya’nın kalbi Mütareke Meydanı’nda gerçekleşecek fuarımıza bekliyoruz” dedi. İstanbullu kitapseverleri de fuara davet eden Dalgıç, “Hızlı feribot seferleriyle İstanbul’dan Mudanya’ya ulaşım oldukça kolay. Hafta sonu tatilinde tarihi ve doğal güzelliklerimizi görüp Kurtuluş Savaşı’nı kazandığımızı tüm dünyanın kabul ettiği Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı müzemizin bulunduğu Mütareke Meydanı’nda edebiyat solumak isteyen herkesi fuarımıza bekliyoruz.” diye konuştu. GELECEĞE IŞIK TUTULACAK “Değişim” temasıyla gerçekleştirilecek fuarın ilk gününde Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra, “Medeniyet, Modernleşme ve Değişim: Nereden Nereye?” başlıklı söyleşisiyle Bursalılar ile buluşacak. Altı gün boyunca Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Işıl Özgentürk, Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Yüksel Baysal, Melike Baysal, Av. Mehmet Berke Eryılmaz, Duygu Özsüphandağ Yayman, Şaban Akbaba, İlker Özaslan, Buğra Küçükkayalar, Hilmi Haşal, Halim Çiftçi ve Kibare Altay gibi şair, yazar, gazeteci ve akademisyenler kitapseverlerle bir araya gelecek. Ayrıca, kitap fuarında müzik grupları Black Ebony, Nehir, Onion konserleri ve Bergama Kozak Yukarıbey Köy Tiyatrosu’nun oyunu yer alacak.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.