SON DAKİKA
Hava Durumu

#Kitap Fuarı

Söz Bursa - Kitap Fuarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kitap Fuarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Nuri Erbak’tan Küçük Kalemler 2”  TÜYAP’da okurlarıyla buluştu Haber

Nuri Erbak’tan Küçük Kalemler 2” TÜYAP’da okurlarıyla buluştu

Nuri Erbak Ortaokulu öğrencilerinin yazmış oldukları hikaye, şiir ve denemelerden oluşan “Nuri Erbaktan Küçük Kalemler 2” kitabının içeriğinde; göç öyküleri, kardeş sevgisi, memleket sevgisi, hayvan sevgisi gibi pek çok konuda eser yer alıyor. Editörlüğünü Türkçe öğretmeni Murat Sadak’ın yaptığı, Türkçe öğretmenlerinin ve öğrencilerinin emekleriyle oluşturulan kitap, öğrencilere okur yazarlık deneyimi ve kendilerini etkili şekilde ifade edebilme becerisi kazandırmayı amaçlıyor. Nuri Erbak Ortaokulu öğrenci ve velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda  eserleriyle  ilgili duygu ve düşüncelerini anlatan genç yazarlar kendilerini dinlemeye gelen kitap severlere imzalı kitaplarını hediye ettiler. Kitapseverler öğrencileri ortaya koydukları başarı ve özgüvenlerinden dolayı tebrik ettiler. “Nuri Erbak’tan Küçük Kalemler 2” kitabı için düzenledikleri okur ve kitap buluşmasının, eğitim ve öğretim vizyonuna yaraşır güzellikte gerçekleştiğini belirten Okul Müdürü Taha Karagöz, emeklerinden dolayı öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ederken, gelecek yıl da yeni bir kitap ile buluşacaklarının müjdesini verdi. Karagöz, “Kitabın yayınlanmasında maddi manevi desteğini esirgemeyerek bu coşku ve heyecanımızın vesile olan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak’a teşekkür ediyor, okulumuzun kurucusu Nuri Erbak amcamızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz.” dedi.

Bursa Kitap Fuarı kapılarını açtı Haber

Bursa Kitap Fuarı kapılarını açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tüyap Fuarcılık Grubu ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 22. Bursa Kitap Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda binlerce kitapseveri ağırlıyor. 12-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, bu yıl yeni yerinde daha geniş ve modern bir mekânda kitap tutkunlarına kültür şöleni yaşatacak. Fuarda, yüzlerce yayınevi, binlerce kitap ve birbirinden değerli yazarlar kitapseverlerle buluşacak. 22. Bursa Kitap Fuarı’nın açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı. “KÜLTÜRLE YOĞRULMUŞ BİR KALKINMA ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yazının bilgiyi, düşünceyi ve duyguyu nesiller boyunca taşıyan bir köprü olduğunu söyledi. O köprünün en güçlü taşlarının birinin de kitaplar olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, kitapların Bursa’nın bereketli topraklarında, bir kez daha insanları bir araya getirdiğini ifade etti. Bursa’nın düşünce hayatına ve sanata sunduğu katkılarla her zaman ilmin ve edebiyatın merkezlerinden biri olduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Her kitap, yazarının dünyasından süzülen bir düşünce; okuyucusuna açılan yeni bir kapı, yeni bir bakış açısıdır. Bu fuar da işte tam olarak böyle bir işlev görüyor. Farklı sesleri, farklı yaşamları, farklı dünyaları bir araya getiriyor. Biz Bursamızda kültürle yoğrulmuş bir kalkınma anlayışını benimsiyoruz. Bursa’da kültürel zenginliği daha da görünür kılmak ve kalıcı eserlerle geleceğe iz bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi. “BURSALILARI KİTAPLARIN DÜNYASINDA BULUŞMAYA DAVET EDİYORUM” Kitap fuarlarının da önemli misyonun bir parçası olduğunu anlatan Başkan Bozbey, açılışı yapılan bu fuarın Bursa’nın kültürel geleceğine atılmış güçlü bir adım olduğunu söyledi. Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, ilk kez Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nın yepyeni bir soluk kazandığını belirten Başkan Bozbey, “Çeyrek asra yaklaşan geçmişiyle artık bir marka haline gelen Bursa Kitap Fuarı, bu yıl da oldukça güçlü bir içerikle karşımızda. 250 yayınevi, 75’ten fazla etkinlik, 350’yi aşkın yazar ve imza günü. Geçmiş yıllarda 5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu fuarın, bu yıl da yeni yazarlarla tanışmak, yeni kitaplar keşfetmek isteyen herkes için eşsiz fırsatlar sunacağına inanıyorum. Tüm Bursalıları kitapların dünyasında buluşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kitap fuarına öğrenci akımı Haber

Kitap fuarına öğrenci akımı

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Kitap Günleri Fuarı Cumartesi günü kapılarını açmıştı. 01 Aralık tarihine kadar 9 gün süreyle ziyarete açık olacak fuar, hafta sonu ağırlıklı olarak aileler tarafından ziyaret edildi. Pazartesi günü itibariyle de İnegöl Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yaptığı planlamayla okul ve öğrenci ziyaretleri başladı. 65 bin öğrenci ziyaret edecek İnegöl Belediyesi hafta içi kırsal bölgeler başta olmak üzere 12 bin 500 öğrenciyi ücretsiz servislerle Kitap Fuarına getirecek. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan planlama kapsamında her okul kendi planlamasını gerçekleştirerek öğrencileri belirlenen gün ve saatlerde fuar alanına getirecek. Şehirdeki 65 bin öğrencinin okul planlamaları ve bireysel şekilde fuarı gezmesi hedefleniyor. ÖĞRENCİLER KİTAPLAR VE YAZARLARLA BULUŞTU Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren alana gelmeye başlayan öğrenciler, kitap fuarında hem yazarlarla bir araya geldi hem etkinlik alanlarında keyifli anlar yaşadı. Fuar alanı adeta öğrencilerle dolup taştı. Stantlarda kitapları ilgiyle inceleyen öğrenciler, okudukları kitapların yazarlarını da karşılarında görünce büyük heyecan ve mutluk yaşadı. BAŞKAN TABAN KİTAP FUARINI ZİYARET ETTİ İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da Pazartesi günü fuar alanını ziyaret etti. Öğrenciler ve yazarlarla sohbet eden, kitap stantlarını tek tek gezen Başkan Taban, özellikle yerel yazarlar köşesinde İnegöl’ün minik yazarı 8 yaşındaki Aslıhan Karakurt’la yakından ilgilendi. Karakurt, kapağını da kendi tasarladığı “Minik Çocuk Çöpleri Toparlıyor” isimli dergisini Başkan Taban için imzalayarak hediye etti.

İnegöllüler Kitap Fuarında yazarlarla buluşuyor Haber

İnegöllüler Kitap Fuarında yazarlarla buluşuyor

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği İnegöl Kitap Günleri Fuarı 23 Kasım Cumartesi günü kapılarını açtı. 9 gün boyunca devam edecek fuarda 100’ü aşkın yazar ve yayınevi ile 1 milyonu aşkın kitap kitapseverlerle buluşurken, ilk günden yüzlerce kişi fuarı ziyaret ederek kitaplar ve yazarlarla buluştu. İLK GÜNDEN ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI MODEF Fuar Alanında düzenlenen Kitap Fuarında açılışın ardından adeta ziyaretçi akını yaşandı. Her yaştan birey kitaplar ve yazarlarla bir araya gelmek için alana akın etti. Fuar alanında kitap stantlarının yanı sıra 6-10 yaş arası çocuklar için etkinlik atölyesi de kurulurken, burada minikler İnegöl Belediyesi öğretmenleri eşliğinde sanatsal çalışmalar yaparak keyifli anlar yaşadı. YAZAR BULUŞMALARINA YOĞUN İLGİ Yazar buluşmaları kapsamında da fuarın ilk günü Alişan Kapaklıkaya, Ayşegül Dede ve öğretmen baba olarak bilinen Mehmet Gönen İnegöllü kitapseverlerle bir araya geldi. Söyleşi salonlarında 1’er saat süreyle sevenleriyle sohbet etme imkanı bulan yazarlar, daha sonra imza alanlarında ve stantlarda kitaplarını imzaladı. YEREL YAZARLAR ESERLERİNİ TANITIYOR Kitap Fuarında ünlü yazarların yanı sıra İnegöl’ün güçlü kalemleri de eserlerini tanıtma imkanı buluyor. 35 yerel yazar, 9 günlük süre zarfında Yerel Yazarlar Köşesinde kitaplarını tanıtıp imzalatıyor.

İnegöl Belediyesi 8. Kitap Fuarı başladı Haber

İnegöl Belediyesi 8. Kitap Fuarı başladı

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “İnegöl Kitap Günleri Fuarı” bugün düzenlenen coşkulu törenle kapılarını açtı. MODEF Fuar Alanında düzenlenen ve 23 Kasım-01 Aralık tarihleri arasında 9 gün boyunca açık kalacak olan İnegöl Kitap Fuarında 100’ü aşkın yayınevi eserlerini sunuyor. Organizasyon kapsamında 35 yerel yazar ile 100’ü aşkın konuk yazar, 1 milyon kitap, konferanslar, söyleşiler ve imza günleri ile İnegöl’de dolu dolu bir kitap fuarı yaşanacak. İLK GÜNDEN ZİYARETÇİ AKINI Sadece İnegöl değil, çevre il ve ilçelerden de misafir ağırlayan etkinlik ilk günden yoğun bir ziyaretçi akınıyla karşılaştı. Bu 9 günlük sürede her gün aralarında pek çok sevilen yazarın yer aldığı güçlü kalemler ve sevilen yazarlar ‘Yazar Buluşmaları’ kapsamında vatandaşlarla bir araya gelecek. Kitap fuarı hafta içi 09.00-19.00 hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak. İnegöl Kitap Günlerinin açılış töreni bugün 12.00’da gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum temsilcileri ile öğrenciler, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Açılışta fuarın onur konuğu olan yazar Alişan Kapaklıkaya da hazır bulundu. İLK GÜNKÜ GİBİ HEYECANLIYIZ Törende davetlilere yönelik konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “8’inci Kitap Fuarımızın açılışını gerçekleştirdik. Artık bu organizasyon İnegöl’ümüzde geleneksel bir hale geldi. 100’ün üzerinde yayınevi, yine aynı şekilde çok seçkin yazarlarımız ile 1 milyonun üzerinde kitap burada kitapseverlerimizle buluşuyor olacak. Ben tüm kitapseverleri Kültürpark içerisinde bulunan fuar alanımıza davet ediyorum. Belediyeler altyapı yapar, üstyapı yapar, şehri imar eden ama insana yapılan yatırım hepsinin üzerinde. Bugün burada ilk günkü gibi heyecanlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizler şehrimizdeki tüm bireylerin burada kitaplarla buluşmasını arzu ediyoruz. Kitaplar yaşamlarının bir parçası olsun istiyoruz. Burada başka neler olacak? Söyleşiler, imza günleri olacak” dedi. İnegöl’ün yazarları artıyor Kitap fuarlarının İnegöl’e kattığı değerden de bahseden Başkan Taban, “Kitap fuarımızı ilk yaptığımız 2017 yılında 9 tane yerel yazarımız vardı. Bugün 8’inci Kitap Fuarımızda en küçüğü 7 yaşında olmak üzere 35 yerel yazarımız var. Bu da şehrimiz adına sevindirici bir durum” diye konuştu. “KİTAP FUARLARI İNSANLARIN KURUMUŞ RUHLARINI İYİLEŞTİRİR” Konuk yazar Alişan Kapaklıkaya ise “Hani kurumuş topraklar olur ya içerisine tohum ekersin bir şey çıkmaz. Sonra o toprağın üzerine bir yağmur yağar, toprağın tüm güzelliklerini dışına çıkarır. Toprağa bir tohum atarsın 30 kat çıkar, çekirdek atarsın ağaç olur. İşte kitap fuarları da insanların kurumuş ruhlarında dokunduğu zaman insanların içindeki tüm kapasiteyi açığa çıkaran bir etkinlik. İnegöl’de bu güzel etkinliğin oluşmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Alper beye, emek verenlere, katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Gençlerin kitaba olan ilgisi bizi mutlu ediyor AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, 8. Kitap Fuarının hayırlı olmasını dileyerek; “Gençlerimiz görüyoruz ki kitapla çok ilgililer. Geçmişte gençlerin kitaplarla ilgilenmediği yönünde şehir efsaneleri vardı. Ama bugün bakıyoruz kütüphanelerimiz, kitap fuarlarımız gayet güzel ilgi görüyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Özellikle AK Parti belediyeciliği ile birlikte de yerel yönetimler sadece şehre yatırım yapan değil insanlara da yatırım yapan kurumlar haline geldi” şeklinde konuştu. KASIM AYI İNEGÖL’DE KİTAP MEVSİMİ Son olarak konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan da “Şehrimizde gurur duyduğumuz işler ortaya konuluyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnegöl genç ve dinamik bir şehir. 75 bin öğrencisi olan, bünyesindeki sanayi kuruluşlarıyla aktif çalışan nüfusu barındıran, kabuğuna sığmayan bir şehir. Bizler de bu dinamizme uygun faaliyetler ortaya koymaya gayet ediyoruz. 8 yıldır yapılan bu organizasyonla da Kasım ayı İnegöl’de kitap mevsimi haline gelmiş durumda” dedi. ZİYARETÇİLER FUARA HAYRAN KALDI Konuşmaların ardından kurdele kesilerek 8. İnegöl Kitap Günleri Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri tek tek stantları gezip kitapları inceledi. Fuara gelen vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdiler. Bir vatandaş burada çok güzel kitaplarla tanıştıklarını ifade ederek “Çok güzel eserler var. Keyif aldığım bir ortam oldu” dedi. İnegöl Kitap Fuarına ilk 4 yılında öğretmen olarak katıldığını kaydeden bir yazar ise, “Bu yıl birlikte son 4 fuarda ise bir yazar olarak kendi kitabımı imzalamak için buradayım” şeklinde konuştu. Fuara oğluyla beraber gelen bir baba ise “Katılımın da çok olduğunu görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Herkese mutlaka İnegöl Belediyesi 8. Kitap Fuarına gelmeli. Bir kitapsever olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

"8. İnegöl Kitap Günleri" 23 Kasım'da başlayacak Haber

"8. İnegöl Kitap Günleri" 23 Kasım'da başlayacak

İnegöl Belediyesi’nin 2017 yılında ilk kez düzenlediği ve geride kalan sürede şehrin en değerli organizasyonlarından biri haline gelen İnegöl Kitap Günleri Fuarı, bu yıl 8’inci kez kapılarını kitapseverlere açacak. İnegöl’ün markalarından biri olarak anılmaya başlayan organizasyon, bu yıl 23 Kasım-01 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 100’ü aşkın yazar ve yayınevi, 1 milyonu aşkın kitap, çeşitli etkinlikler, imza günleri, seminer ve söyleşiler ile süslenecek Kitap Fuarının duyurusu için bu sabah basın toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Kitap Fuarı lansmanında; Kaymakam Eren Arslan, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin ve İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu Üyeleri de hazır bulundu. Belediye Başkanı Alper Taban, lansmanda yaptığı konuşmasında İnegöl’de yaptıkları en değerli işlerden birinin Kitap Fuarları olduğunu ifade etti. BAŞKAN TABAN’DAN FİLİSTİN VE ÇOCUK HAKLARI VURGUSU Konuşmasına 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü hatırlatarak başlayan Başkan Taban, “Böylesine anlamlı bir günde, bizler şehrimizdeki evlatlarımızın gelişimine katkı sağlayacak bir etkinliğin duyurusu için toplandık. Ne yazık ki başta Filistin olmak üzere pek çok mazlum coğrafyada ise her gün binlerce çocuk yaşamını yitiriyor. İşin en acı tarafı da tüm dünya 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlarken, bu zulme sessiz kalıyor. Ben ülke ve millet olarak değil kanı akan, gözünden yaş akan çocukların dahi sızısını yüreğimizde hissettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ve bunları yapanları da lanetliyorum” dedi. Öte yandan, Kitap Fuarı süresince fuar alanında Filistin ve Doğu Türkistan kardeşlik köşesi oluşturulacağı da ifade edildi. KİTAP FUARI CUMARTESİ GÜNÜ 12.00’DA KAPILARINI AÇACAK Başkan Taban, İnegöl’de yine kitap mevsimine geldiklerini söyledi. “Okumak, bir ağacı sulamaya benzer” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Okumayan insan, çorak bir tarladaki kuru bir ağaçtan farksız değildir. Bu düşünceyle ilkini 2017 yılında yaptığımız ve bu yıl 8’incisini gerçekleştireceğimiz İnegöl Kitap Günleri Fuarı için geri sayıma başladık. Bu yıl İnegöl Kitap Günlerimiz 23 Kasım-01 Aralık tarihlerinde 9 gün boyunca sürecek. Yine her yıl olduğu gibi Modef Fuar Alanında başta geleceğimiz olan evlatlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı kitaplarla, kıymetli yazarlarımızla buluşturmak istiyoruz. İnegöl Kitap Günlerinin açılışı 23 Kasım Cumartesi günü 12.00’da gerçekleştirilecek. Tüm ilçe halkımızı açılış ile birlikte İnegöl’ün kitap şölenine katılmaya davet ediyorum.” KİTAP FUARINA KATILACAK YAZARLAR “9 günlük organizasyona dair detayları da paylaşmak istiyorum. Kitap Fuarımız hafta içi 09.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak. Kitap Fuarımızda bu yıl da yine her yıl olduğu gibi en sevilen yazarlar ve en seçkin yayınevlerini ağırlayacağız. 100’ü aşkın yazar ve yayınevi ile 1 milyonu aşkın kitap vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle buluşacak. Yazarlarımız 3 ayrı imza salonunda sevenleri ile buluşarak hem söyleşi yapacak hem de en sevilen kitaplarını imzalayacak. Yazarlarımızdan bazılarını ifade etmek gerekirse; Fulya Öztürk, Alişan Kapaklıkaya, Sıtkı Aslanhan, Sevda Türküsev, Dilek Cesur, Ayşegül Dede, Zekeriya Efiloğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, İrem Oturaklıoğlu Kaya, Mehmet Bulut, İhsan Süreyya Sırma, Mehmet Akif Ersoy, Sertaç Abi, Altay Cem Meriç, Saniye Bencik Kangal, Nurullah Genç, Bayram Meral ile Ramazan Yetgin ve Öğretmen Baba olarak bilinen Mehmet Gönen ile daha pek çok yazarımızı bu organizasyonda ağırlayacağız. Ben Kitap Fuarımıza destek veren tüm yazarlarımıza ve yayınevlerimize şimdiden teşekkür ediyorum.” YEREL YAZARLAR ESERLERİNİ HEMŞERİLERİNİN BEĞENİSİNE SUNACAK “Yerel yazarlarımızı da unutmadık. Bu yıl yine Kitap Günlerinin bir geleneği haline gelen Yerel Yazarlar Köşesi oluşturduk. Bu bölümde İnegöllü yazarlarımızın eserlerini tanıtmalarına ve kitaplarını imzalamalarına fırsat sunacağız.” BEŞİNCİ MEVSİM KSM’NDE 3 ÖZEL PROGRAM “3 yazarımız Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenecek seminer ve söyleşilerde ilçe halkımızla buluşacak. 24 Kasım Pazar akşamı Mehmet Akif Ersoy, 30 Kasım Cumartesi akşamı Fulya Öztürk, 01 Aralık Pazar akşamı ise Dilek Cesur Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde ayrıca sevenleri ile buluşacaklar.” 12 BİN 500 ÖĞRENCİ FUARA ÜCRETSİZ TAŞINACAK Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine şehrimizdeki tüm anasınıfı ve ilkokul öğrencilerimize üzerinde kitap günleri ile ilgili bilgiler bulunan karton kumbaralarımızın dağıtımını yaptık. Amacımız hem çocuklarımızın para biriktirme alışkanlığı kazanmaları hem de biriktirdikleri paraları kendileri için en güzel yatırım olan kitaplara harcamaları. Bu kapsamda 26 bin öğrencimize kumbara dağıtımı yaptık.  Ayrıca öğrencilerimizin fuara katılımlarını sağlamak adına da Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız planlama dahilinde 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda eğitim gören 12 bin 500 öğrencimizi ücretsiz olarak fuar alanına taşıyacağız.” KİTAP FUARI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILACAK “Kitap Fuarı kapsamında çeşitli etkinlikler de gerçekleşecek. Fuar alanında birbirinden eğlenceli ve interaktif yarışmalar katılımcılarımızı bekliyor olacak. Hafta sonu ebeveynleri ile gelen çocuklarımız için çocuk etkinlik alanında boyama, okuma gibi etkinlikler yapılacak. Fuar alanında kurulacak kitap kumbarası ile şehrimizdeki dezavantajlı okullarımızın kütüphanelerini zenginleştirmeye devam edeceğiz. Önceki yıllarda olduğu gibi fuar alanında hızlı okuma etkinliği alanımız olacak. Kitap takası gibi etkinlikler olacak. Kitap fuarının ilk Pazar ve ikinci Pazar günleri saat 14.00’da kitap değişimi yapılacak. Katılmak isteyen herkes, burada okuduğu kitabı bir başkasıyla değiştirebilecek. Bu sayede bir kitap etkileşimi oluşacak. Yine kitap atölyesinde 6-10 yaş grubu çocuklarımız için kitap okuma etkinlikleri, boyama ve el sanatları atölye çalışmaları olacak.” KATKI VE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR “Kitap aklın ilacıdır. Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır. Beden eğitimi vücut için ne ise, okumak da beyin için odur. Dünyayı yöneten; kalem, mürekkep ve kağıttır. Bu bilinçle, bizler de Dünyayı yönetecek nesiller yetiştirmek istiyorsak, kitabı ve okumayı göz ardı edemeyiz. Okuyan toplumlar geleceğe yön verirken, aynı zamanda refahlarını da yükseltir. Okumayan toplumlara baktığımızda ise başkalarının sömürgesi olmaktan kurtulamadıklarını görürüz. Kitap Günleri organizasyonuyla da gelecek nesillerimizi sağlam temeller üzerinde yetiştirme hedefinin bir parçası olduğunu ifade edebiliriz. Ben bu vesileyle Kitap Günleri etkinliğimize katkı ve destek veren, emeği geçen; başta Sayın Kaymakamımıza, Milletvekilimize, Milli Eğitim Müdürümüze, çalışma arkadaşlarıma ve basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi 8. Kitap Günlerinin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, tüm hemşerilerimizi bu kitap şölenine davet ediyorum.” “ŞEHRİMİZDE YAPILAN YATIRIMLARI EN GÜZEL ŞEKİLDE TAÇLANDIRAN ETKİNLİK” Kaymakam Eren Arslan da Kitap Fuarına dair değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “Bugün 8’incisninin duyurusu için bir araya geldiğimiz Kitap Fuarının İnegöl’ümüze çok önemli bir değer kattığına yürekten inanıyorum. Bu manada başta Sayın Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Genelde ülkemizde kitap okunmasıyla alakalı bir ön yargı içerisinde bulunuyoruz. Okunmadığını, kitapla insanlarımızın meşgul olmadığını genel bir kanaat olarak ifade etsek de bugün 8’incisine ulaştığımız İnegöl Kitap Fuarı bunun haksız olduğunu ortaya koyan çok güzel bir gösterge. Öncelikle ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak kitaptan, okumaktan, dünyayı ve kendimizi anlamaktan uzak olmak bize yakışmaz. Şehrimizde birçok yatırım ve çalışma yapılmakla beraber, bunları en güzel şekilde taçlandıran çalışmalara insanımıza, insanımızın geleceğine ve gençlerimize yapılan yatırımlar. Kitap Fuarımız da buna çok güzel hizmet ediyor. 8’inci kitap fuarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kültür ve Bilimin buluşma noktası: Mudanya Kitap Fuarı Haber

Kültür ve Bilimin buluşma noktası: Mudanya Kitap Fuarı

Mudanya Belediyesi tarafından “Değişim” temasıyla düzenlenen 6. Mudanya Kitap Fuarı, kültür, sanat ve edebiyatın yanında bilimi de kitapseverlerle buluşturuyor. Fuarın dördüncü gününde, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, “Herkes İçin Matematik” konulu söyleşisinde, matematiğin evrensel dilini ve Anadolu’nun matematik tarihindeki önemini anlattı. Aynı gün, eğitmen ve yazarlar Şaban Akbaba, Zeki Baştürk ve Fehmi Enginalp, “Mudanya Kültürü” başlıklı söyleşide, Mudanya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tartışarak Girit kültürünün bölgedeki etkisine dikkat çektiler. “Herkes İçin Matematik” konulu söyleşisinde matematiğin evrensel bir konu olduğunu belirten Tanbay, değişim istendiği yerlerde matematiğin ortak bir dil oluşturduğunu söyledi. Dünyanın en tanınmış 150 matematikçisinden 50’sinin Anadolu’da doğduğunu vurgulayan Tanbay, “Bizim topraklarımızda müthiş bir zenginlik var. Şu an Arap ama Urfa’da doğmuş bir matematikçi ise, biz onu hiç benimsemiyoruz. Biz bunları neden kendi mirasımız olarak kabul etmiyoruz, anlayamıyorum.” dedi. Aynı topraklarda yaşamayı “toprakdaş” olarak tanımlayan Tanbay, “Antik Yunan Matematikçi ve filozof Thales Aydın’ın Didim ilçesinde doğmuştur. Toprakdaş üzerinden gidersek, yerli ve millideki yerliyi yer olarak, yani Didim olarak alırsak, Thales yerlidir. Bizim yerimizden ve bizim topraklarımızdandır. Biz Thales’i neden kendi zenginliğimiz olarak kabul etmiyoruz? Bunu anlamış değilim” dedi.  Bugün Göbeklitepe’de 12 bin senelik tarihin neden bin senelik kısmının benimsediğine de anlam veremediğini söyleyen Tanbay, “Ben 12 bin seneyi de benimsiyorum. Göbeklitepe’yi gördüğüm zaman, bizim topraklarımızda olmasından, bizim onu ortaya çıkarmış olmamızdan iftihar ediyorum. Toprakdaş olduğumuz için bize ait olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. “GİRİT KÜLTÜRÜ MUDANYA İÇİN ÖNEMLİDİR” “Mudanya Kültürü” başlıklı söyleşide ise eğitmen ve yazarlar Şaban Akbaba, Zeki Baştürk ve Fehmi Enginalp, Mudanya’nın tarihi ve kültürel değerlerini ele aldılar. Giritliler dışında Mudanya’ya göç edenlerin kültür ve geleneklerini taşıyamadığını söyleyen yazarlar, Mudanya’da yaşamış ve edebiyat alanında başarılı olan isimlerin yaşamlarından kesitler sundular. Girit kültürünün Mudanya için önemine de değinen yazarlar, Girit kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çektiler.

Radyoculuk öldü mü, radyo hala dinleniyor mu? Haber

Radyoculuk öldü mü, radyo hala dinleniyor mu?

On yıllardır başarıyla sürdürdüğü ‘Gazoz Ağacı’ isimli radyo programıyla gönüllere taht kuran Cem Arslan, çokça konuşulan ‘radyoculuk bitti mi’ tartışmasına dobra yanıtlar verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı’na katılan ünlü ve alanında uzman isimler, fuarın her gece katılımcısı olan binlerce Edremitliye şölen yaşatmaya devam ediyor. Fuarın dün akşamki konuklarından biri de Türk radyo dünyasının efsanelerinden Cem Arslan’dı. Arslan, katılımcılara hem radyoculuğun bugününü ve perde arkasını anlattı, hem de gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı. Radyonun hala dinlenip dinlenmediği sorusuna “Eskiden kömürlü radyolar dinlerdik. Artık radyo mu kaldı falan diyenler var. Evet, var ama şöyle söyleyeyim: Ben otuz yıldır hep global markalarla çalıştım sponsor olarak. Şimdi global markaları ‘ya bizim Cem var, iyi çocuktur, sabahları iyi program yapar. Düşün, ha bir üç-beş hatta sponsor ol da yani işte o çocuk da yaşamaya devam etsin" falan diyerek kandıramazsınız. Global markaların önüne dinlenme raporları, genel olarak radyo dinlenme ve o genel radyo dinlenmenin içinde de Cem'in, Gazoz Ağacı'nın ne kadar dinlendiği noktasında bunları hep anlatmak zorundasınız” dedi. Global markaların da ikna olduktan sonra radyolara bu yolla sponsor olduklarını belirten Cem Arslan, “Bugün radyo camiasına baktığınızda, öyle kasap Ahmet, bakkal Mehmet falan değil; dünyanın global markaları, Türkiye'nin büyük markalarının hala sponsorluklarını çok net bir şekilde görebilirsiniz. Dolayısıyla da radyo aslında çok dinlenen bir şey” ifadelerini kullandı. ‘BANA KÖY YETMİYOR’ DEYİP GELİYORLAR AMA… Türkiye’nin çok ciddi sorunlar yaşadığını, bunlardan birinin de ‘şehirleşme’ başlığı altında gerçekleştiğini belirten Arslan, “Büyük şehrin imkanlarını kullanmak adına yola çıkan ama İstanbul'a geldikten sonra hiç denizi görmemiş, Topkapı Sarayı'na hiç gitmemiş, yüzme bilmeyen insanlar tanıyorum ben. İstanbul'da yaşadığı halde yüzme bilmeyen, denizi görmeyen veya ‘Sultanahmet'e gittin mi, Topkapı Sarayı, Ayasofya oraları gördün mü’ deyince ‘nasıl gidiliyor, bilmiyorum’ diyen insanlar gördüm ama bu insanlar, daha dar imkanlarda yaşarken ‘bu köy bana dar geliyor. Ben daha büyük yerlerde yaşamalıyım. Bu köy beni kaldırmıyor. Bu köy bana yetmiyor kardeşim. Ben daha büyük imkanların içinde olacağım’ falan diyor” şeklinde konuştu. GEÇİM DERDİ DEĞİL, VİZYON MESELESİ “Yani adam köyüne sığmıyor” diyen usta radyocu, “Daha görmediği halde büyük vizyonlarda, kültür sanat faaliyetlerinde ve insanların yoğun iletişim içinde olduğu zeminlerde yaşamak istiyor. Aynı insan, tamam, geliyor İstanbul'a; yani bakıyorsun hayatında bir kere sergiye gitmemiş, tiyatroya gitmemiş, operaya gitmemiş, konsere gitmemiş” ifadelerini kullandı ve şu değerlendirmeyi yaptı: “Yani burada şöyle bir şeyle de karşılaşıyorum. Aranızda şöyle düşünenler olabilir, ‘senin tuzun kuru tabii, onlar kaç para biliyor musun’ falan diyenler olabilir. Bugün Taksim'e gidin. Taksim'e gidin, en az her gün, her Allah'ın günü, Cumartesi-Pazar dahil; yani en az on beş, yirmi tane tamamen beleş, ücretsiz konser veyahut da fotoğraf sergisi veyahut da işte halk eğitim merkezlerinin, belediyelerin finanse ettiği oyunlar, şunlar bunlar var. Yani hemen parayı bahane ediyorlar ama çok önemli kültür sanat faaliyetleri var.”

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Söz Bursa En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.