SON DAKİKA
Hava Durumu

#Hüseyin Alpay

Bursa Haber - Hüseyin Alpay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hüseyin Alpay haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Alpay: Çiftçi ve esnaf bitti, cezaevleri alarm veriyor Haber

Alpay: Çiftçi ve esnaf bitti, cezaevleri alarm veriyor

“Çiftçinin sesini duyun artık” Alpay, çiftçilerin hayatta kalma mücadelesi verdiklerini belirterek eylem yaparak seslerini duyurmak istediklerini söyledi. “Türk çiftçisi verilmeyen desteklere, sürdürülemez koşullara ve orantısız girdi artışlarına karşı artık sesini yükseltiyor. Ürünlerine adil fiyatlar ödenmeyen, aracılar ve şirketlerce emekleri sömürülen çiftçilerin sesini siyasi iktidar duymak zorundadır.” diyen Genel Başkan Hüseyin Alpay, şunları kaydetti: “Tokat domatesi üretimi 1 milyon tondan 100 bin tonun altına düştü” “2002'de toplam tarım alanı 26,5 milyon hektar iken aradan geçen 22 yılda yaklaşık 4 milyon hektar tarım arazisi üretimden çıktı. Bugün bu ülkede mısır ve pirinç bile ithal ediliyor. Üretim düşerken ithalat artıyor, 10 yıldır kırmızı mercimek, son 20 yıldır da yeşil mercimek ithal ediyoruz. Ürettiğimizin iki katı kadar Ayçiçek Yağı ithal ediyoruz. Sebze üretimi de neredeyse durma noktasında. Örneğin Tokat’ta domates üretimi 1 milyon tondan 100 bin tonun altına düştü. Anadolu üreticisi perişan halde ve bunu iktidar görmezden geliyor.” “Cezaevleri alarm veriyor” Açıklamalarında cezaevlerindeki sorunlara ve kamuoyunun af taleplerine de değinen Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, mahkumların ailelerinin ikamet ettiği bölgedeki cezaevlerinde kalmaları gerektiğine işaret ederek, aksi takdirde ailelerin maddi ve manevi mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Alpay, “Türkiye’de cezaevleri adeta alarm veriyor. Cezaevlerinde yoğunluktan dolayı 10 kişilik koğuşlarda 30 kişi, tek kişilik koğuşlarda 4-5 kişi kalıyor. Açık cezaevlerinde havalandırma adı altında tüm gün kapılar kapatılıyor, mahkumlar yazın sıcak, kışın soğuk hava şartlarında dışarıda bekliyor. Cezaevlerinde soğuk sıcak su problemi çözülmeli, kantin fiyatları makul seviyelerde olmalıdır. Bu ve benzeri konulardaki mahkumların ve ailelerinin talepleri ivedilikle yerine getirilmelidir. Genel Af beklentisi de mutlaka karşılanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Alpay cezaevlerindeki bebek ve çocuklara dikkat çekti Haber

Alpay cezaevlerindeki bebek ve çocuklara dikkat çekti

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Alpay, sayısı 1 milyonu geçen atanamayan öğretmen adayının bulunduğunu savunarak, “Maalesef bu insanların birçoğu özel kurumlarda adeta ‘köle öğretmen’ olarak istihdam ediliyor” dedi. Alpay, devletin öğretmen açığını 70 bine yakın ücretli öğretmenle asgari ücretin altında bir maaşla kapatmaya çalıştığını, özel eğitim kurumlarında çalışan eğitimcilerin ise son derece elverişsiz koşullarda 9-10 ay ücret alarak 1-2 yıllık sözleşmelerle çalıştırıldıklarını söyledi. 14 Temmuz’da gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumuna 1 milyon 470 bin 487 kişinin, KPSS’nin ikinci ayağı Eğitim Bilimleri Oturumuna başvuran aday sayısının ise 526 bin 926 olduğunu hatırlatan Genel Başkan Alpay, “Siyasi iktidar mülakat ve atama skandallarına rağmen insanlarımızın hala taşıdığı umudu görmezden gelemez. 2 milyona yakın insanımız KPSS’den işe gireceği umudunu taşıyorsa, bu umudu söndürmeye hakkınız yok.” ifadelerini kullandı. “KHK mağdurları ve esnaf görmezden geliniyor” Açıklamasında çözüm bekleyen sorunlar arasında yer alan denetimli serbestlik, koşullu tahliye, 31 Temmuz Covid İnfaz Yasası, KHK mağdurları, ehliyet affı, çek mağdurları, disiplin affı, sicil affı, EYT mağdurları, Bağkur prim gün indirimi ve uzlaşma gibi konular yer alırken iktidarın bu sorunlardan uzak tavır takındığını vurgulayan Alpay şöyle dedi: “3 bin çocuk, 900’e yakın bebek cezaevlerinde” “15 Temmuz 2016’dan bu tarafa Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 50 bini öğretmen, 13 bini asker, 32 bini polis, 7 bini sağlık çalışanı, 6 bini akademisyen ve 200 bini de diğer kamu ve özel sektör çalışanları olmak üzere, toplamda 300 bin kişi görevinden ihraç edildi. 2 milyon 217 bin 572 soruşturma dosyası açıldı. 693 bin 162 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 122 bin 632 kişi hakkında mahkûmiyet kararı verildi. 33 bin 983 kişi hakkında da diğer kararlar söz konusu. 344 bin 848 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken 97 bin 139 kişi hakkında da beraat kararı verildi. Gözaltına alınan kişi sayısı 600 bini geçti. Hali hazırda tutuklanan kişi sayısı da 500 bini aşmış durumda. Tutukluların 100 binden fazlası kadın. Ayrıca, anneleriyle birlikte cezaevinde kalan çocuk sayısı 3 binin üzerinde. Yine 900’e yakın bebek de halen cezaevlerinde. Süreç içerisinde masumlarla FETÖ'cüleri, masumlarla teröristleri aynı kefeye koydular. Şimdi o mağduriyetler devam ediyor. Hakkında kanun hükmünde kararname (KHK) ile işlem yapılmasına rağmen dava bile açılmamış, soruşturma açılmış ‘kovuşturmaya gerek yok’ kararı alınmış, dava açılmış beraat etmiş, ceza verilmiş üst mahkemede bozulmuş, hukuken suçsuz insanların mağduriyetleri sürüyor. Bu KHK mağduriyetlerinin bir an evvel sona erdirilmesi, hapisteki bebek ve çocukların annelerine ev hapsi verilerek sorunlara çözüm bulunması gerekmektedir.”

Esnaf kapsamlı bir Bağkur reformu bekliyor Haber

Esnaf kapsamlı bir Bağkur reformu bekliyor

“Hapishanede çocuk olmaz, annesinin suçu çocuğa yüklenemez” Genel Af ve ehliyet affı çağrılarını yineleyen Alpay, cezaevlerinde anneleriyle beraber kalan çocukların durumuna da dikkat çekerek, “Hapishanede çocuk olmaz, annesinin suçu çocuğa yüklenemez. Mahpus annelere ev hapsi seçeneği verilerek, çocukların mağduriyetlerine bir an evvel son verilmelidir. Türkiye ‘affederek’ toplumsal barışın kapısını aralamalı, yurttaşlarına huzur ve güven sağlamalıdır.” diye konuştu. Kapanan şirket sayısı açılandan fazla Genel Başkan Hüseyin Alpay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kapanan ve kurulan şirket sayısını açıkladığı raporunda, kapanan şirket sayısının kurulan şirket sayısını geçmesinin Türkiye ekonomisi için alarm zillerinin çaldığının göstergesi olduğunu söyledi. Alpay, “kurulan ve kapanan şirket sayılarına ilişkin veriler ekonominin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Kapanan şirket sayısının kurulan şirket sayısının çok üstünde olduğu gerçeği, önümüzde daha zor günlerin olduğunun habercisi.” dedi. İş insanlarına ve küçük esnafa destek verilmeli “Halk biraz olsun nefes almak istiyor” diyen Genel Başkan Hüseyin Alpay, “Toplumsal beklentiler karşılanmadan halka söyleyeceğiniz hiçbir sözün karşılığı olmayacaktır. Genel Af ile birlikte ölüme karışmamış kazalar için ehliyet affı yasalaşmalıdır. Ülkenin barışa ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Kapanan işyerleri sayısındaki dikkat çekici artış göz önünde tutularak iş insanlarına ve küçük esnafa paket destek programları acilen hayata geçirilmelidir. Yüksek Bağkur primlerini ödeyemeyen esnaflarımız için prim tutarları yeniden güncellenmelidir. Kapsamlı bir Bağkur reformu ile milyonlarca esnafa hayat hakkı tanınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Alpay: Tekstil sektörü krizde, insanlar işlerini kaybediyor Haber

Alpay: Tekstil sektörü krizde, insanlar işlerini kaybediyor

TEKSTİL VE GİYİM SEKTÖRÜNDE 200 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLDU Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Alpay, daralan ekonominin bütün sektörleri olumsuz etkilediğini belirterek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre 2023 yılında tekstilde 646 şirketin faaliyetlerine son verdiğini ve 87 bin kişinin de işten çıkarıldığını söyledi. Tekstilde faaliyet gösteren şirket sayısı 60 bine düştü Alpay, “Açıklanan verilere baktığımızda tablonun çok karamsar olduğunu özellikle belirtmek isterim: Giyim sektöründe kapanan şirket sayısı 2 bini aşarken, istihdam kaybı 111 bin olarak kayıtlara geçti. Tekstil ve giyim sektöründe faaliyet gösteren şirket sayısı 64 binden 2024 Ocak ayı itibarıyla 60 bin 249’a geriledi. İstihdam kaybı ise 200 bine yaklaştı. 2023 yılı sonunda 1 milyon 25 bin olan sektörün istihdamı, 2024 Ocak ayında da erimeye devam ederek 1 milyon 7 bin 547’ye indi.” dedi. İş insanlarına düşük faizli uzun vadeli krediler verilmeli Hükümetin acil tedbir alması gerektiğini kaydeden Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre geçen yıl Ocak ayında tekstil ve tekstil ürünleri kategorisinde 5 milyar TL seviyesinde seyreden takipteki kredi miktarı, bu yıl Şubat ayında yüzde 5 milyar 961 milyon TL’ye çıktı. Böylece 1 yıllık süreçte sektörde takipteki kredi miktarı 943 milyon TL arttı. İş insanlarımıza devletin ivedilikle uzun vadeli ve düşük faizli kredilerle destek olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 2024’ün ilk 5 ayında 491 şirket konkordato ilan etti Ekonomik durgunluk, artan maliyetler ve finansmana erişimdeki güçlüklerin şirketleri konkordato başvurusuna yönlendirdiğini savunan Alpay, 2024’ün ilk 5 ayında 491 şirketin konkordato ilan ettiğini, bu rakamın geçen yılın toplamını geride bıraktığını sözlerine ekledi. Meclis tatile girmeden genel af, ehliyet affı ve Bağkur reformu gerçekleştirilsin Yayımladığı yazılı açıklamada toplumsal beklentilere de değinen Genel Başkan Alpay, “Daralan ekonomiyle sabrı sınanan insanlarımıza nefes aldıracak adımlar vakit geçirilmeksizin atılmalıdır. Genel af, ehliyet affı ve söz verilen Bağkur reformu için daha neyi bekliyorsunuz? Meclis yaz tatiline girmeden bütün bu beklentiler karşılanmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Alpay: Çiftçi ve esnaf kan ağlıyor Haber

Alpay: Çiftçi ve esnaf kan ağlıyor

Alpay yayımladığı açıklamada, 9.Yargı Paketi’ne de değinerek genel af, ehliyet affı ve çekte hapis cezasının kaldırılması beklentilerinin de giderilmesi gerektiğini kaydetti. Alpay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Tarım sektörünün borcu 700 milyarı aştı Çiftçilerin borcu son 20 yılda 122 kat arttı. Tarım sektörünün borcu ise 700 milyar lirayı geçti. Bu koşullar altında çiftçilerimiz borçlarını[T1]  ödeyemiyor. Tarımdaki sorunlar devasa bir şekilde büyüyor ve maalesef çiftçilerimiz bu sorunlarla baş başa bırakılıyor. Çiftçilerimize verilecek desteklerle çarşı-Pazar fiyatları düşürülebilecekken, mutfaktaki yangının sorumlusu olarak marketler gösteriliyor. Bu kabul edilemez. 2023 yılında açılan her 100 yeni esnaf işyerine karşılık 36 işyeri kapandı Esnaflarımızın durumu da çiftçilerimizden farkı değil. Toplumda önemli bir konuma sahip esnaf ve sanatkârlarımız ardı sıra kepenk indiriyor, işyerlerini kapatıyorlar. 2023 yılında 111 bin 576 işyeri kapanarak faaliyetine son verdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi’nde her ay yayımlanan açılış-kapanış ilanlarına göre 2023 yılında, açılan her 100 yeni esnaf işyerine karşılık 36 işyeri kapandı. Esnafın adeta felç edildiği bir süreç yaşanmaktadır. Bağkur’luların talepleri yerine getirilsin Bağkur 7200 prim indirimi, staj-çıraklık başlangıçlarının emekliliğe sayılması, 1999 öncesi Bağkur girişi olanların SSK şartlarında emekliliklerinin sağlanması, yüksek Bağkur primlerinin düşürülmesi ve esnafların hak ettikleri desteği devletten görmeleri en tabi haklarıdır. Bu sorunları görmezden gelmek daha büyük sorunlara neden olur. Buna müsamaha gösterilmemesi gerekmektedir. Toplum genel af, ehliyet affı ve çekte hapis cezasının kaldırılmasını bekliyor Öte yandan toplumda büyük bir af beklentisi oluştu. TBMM’ye gelmesi beklenen 9. Yargı Paketi'ne af düzenlemesinin eklenmesi, bu beklentinin temel isteğidir. Yurttaşlarımızın bu konudaki beklentileri boşa çıkarılmamalı, kader mahkûmlarına verilecek son bir şans ile toplumsal barışımıza katkı sunulmalıdır. Ayrıca ehliyet affı ve çekte hapis cezasının kaldırılması düzenlemesi de yargı paketi içinde mutlaka yer almalıdır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.