SON DAKİKA
Hava Durumu

#Byd

Bursa Haber - Byd haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Byd haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BYD Genel Müdürü: ‘Türkiye üretim üssü olacak özellikte’’ Haber

BYD Genel Müdürü: ‘Türkiye üretim üssü olacak özellikte’’

Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanan BYD’nin Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün, yatırım planı ile ilgili bilgi verdi. Düzenlenen toplantı da konuşan İsmail Ergün, Türkiye’de kurulacak tesisin araç üretim kapasitesinin yıllık 150 bin olacağını belirtti. Ergün, ‘‘Üretim yatırımı 2026 yılının sonuna kadar diye imzalanmıştı. BYD bu tarihi daha öne çekmeyi amaçlıyor. Türkiye’de üretim yapıldığında erişilebilirlik daha kolay olacaktır. Yüksek teknolojiye sahip çok daha fazla ürün Türkiye’de olacaktır. Üç sene içinde toplam pazarda ilk üç marka arasında olmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu. BYD’nin agresif bir büyüme stratejisi olduğunu belirten Ergün, ‘‘Tesiste üretilecek modeller şuan için net değil. Hem elektrikli hem hibrit araçlar olabilir. BYD Türkiye’ye çok güçlü bir şekilde girecek. BYD’nin bu yatırım kararı, markanın Türkiye’de yeni bir döneme girmesini sağlayacak. Önümüzdeki dönemde BYD’nin çok agresif bir şekilde büyüyeceğini göreceğiz. Türkiye pazarında dengeleri çok hızlı bir şekilde değiştireceğiz’’ dedi. ‘‘PAZARDA MEMNUNİYET AÇISINDAN ÜST NOKTALARDA YER ALIYORUZ’’ Pazar memnuniyeti açısından üst sıralarda olduklarını vurgulayan Ergün, ‘‘Mevcut pazar dengelerinin değiştiği bir dönemde Türk tüketicisine uygun modelleri satışa sunacağız. Bizim bugün sınırlı sayıda sattığımız tüm modellerimizden tüketici çok mutlu. Pazarda memnuniyet açısından üst noktalarda yer alıyoruz. Diğer yandan bayilikle ilgili de çok fazla talep, alıyoruz ve bayi adetlerimiz de hızlı bir şekilde artmaya devam edecek. Yıl sonunda bayi adedimizi 20’ye çıkarmayı ve önümüzdeki yıl ise 40’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı. Otomotiv yatırımı ile ilgili de konuşan Ergün, ‘‘27 yıl sonra böylesine bir otomotiv yatırımının gelmesi ve BYD’nin üretim için Türkiye’yi seçmiş olması bizi çok gururlandırıyor. BYD’nin Türkiye fabrikası ciddi bir istihdam ve ihracat rakamı sağlayacak. Türkiye’de teknolojik bir üretimin, ismi teknolojiyle paralel anılan BYD gibi bir markayla olması heyecan verici’’ dedi. TÜRKİYE SEÇİMİ  Markanın Türkiye’yi seçmesindeki ktriterleri de sıralayan Ergün, ‘‘Türkiye coğrafi olarak çok stratejik konumda. Türkiye’nin üretim kalitesi kendini dünyaya kabul ettirmiş durumda. Türkiye üretim üssü olacak özellikte. Mühendislik olarak çok güzel işler ortaya koyuyoruz. Türkiye böylesine büyük yatırımlar için doğru adres. BYD’nin bu yatırımı diğer markaları da tetikleyecektir’’ şeklinde konuştu.

Çin'in vergi politikası Türkiye’ye yatırım getirdi Haber

Çin'in vergi politikası Türkiye’ye yatırım getirdi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin dünya otomotiv pazarında sübvansiyonlarla üreticilerini destekleyerek önemli bir büyüme kaydettiğini belirten Gökhan Kosovalı, Türkiye'nin Çin menşeli otomobil ithalatının 2019 yılında 6,9 milyon USD iken, 2023 yılı sonunda bu rakamın 1,3 milyar USD’ye yükseldiğini vurguladı. 2024 yılının ilk beş ayında Çin otomobillerinin Türkiye otomotiv pazarındaki payının yüzde 8,13'e, ithal araçlar arasındaki payının ise yüzde 11,69'a ulaştığını ifade eden Kosovalı, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye’de şu anda 10 Çin menşeli otomobil markası bulunduğunu ve bu sayının yakında 12'ye çıkmasının beklendiğini söyledi. Kosovalı, düşük maliyetli Çin otomobillerini ithal eden ülkelerin yerli üreticilerini korumak amacıyla gümrük vergilerini artırma yoluna gittiklerini belirtti. Türkiye'nin, geçtiğimiz yıl Çin menşeli elektrikli otomobillere yüzde 40 gümrük vergisi getirerek ABD ve AB'den daha hızlı davrandığını, 2024 yılının Mayıs ayında ise ABD’nin, Çin menşeli elektrikli otomobillere uyguladığı gümrük vergilerini yüzde 100'e çıkarma kararı aldığını söyledi. Türkiye'nin, 7 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Çin menşeli benzinli, dizel ve hibrit binek otomobillerin ithalatına "minimum 7 bin ABD Doları veya yüzde 40 oranında" ilave gümrük vergisi uygulaması başlattığını belirten Asset Gümrük Müşavirliği Genel Müdürü Gökhan Kosovalı, bu verginin 3 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 8723 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Dünya Ticaret Örgütü kurallarına daha uyumlu hale getirilerek ek mali yükümlülüğe dönüştürüldüğünü ifade etti. Ancak, 5 Temmuz 2024 tarih ve 32593 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 8724 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Çin menşeli binek araçların yatırım teşvik belgesi ile ithalatında bu ek mali yükümlülükten muaf tutulacağı hükmünün getirildiğini açıkladı. Kosovalı, Avrupa Birliği’nin de Çin menşeli elektrikli otomobillere uyguladığı gümrük vergilerini Temmuz ayından itibaren 9 aylık bir süre için üreticilere göre yüzde 17,4 ile yüzde 37,6 arasında değişen oranlarda uygulama kararı aldığını belirtti. Çinli otomobil markalarının Türkiye'deki distribütörlerinin, yeni gümrük vergilerinin fiyatlara nasıl yansıtılacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadıklarını söyledi. Çinli markaların, Avrupa ve Türkiye'de üretim yaparak vergi artışlarını fiyatlara yansıtmaktan kaçınmalarının önemli bir strateji olabileceğini de ifade etti. Ticaret Bakanlığı'nın hedefinin yerli üretim, istihdam, dış ticaret ve cari işlemler dengesine katkı sağlamak ve bu markaları Türkiye'de yatırıma teşvik etmek olduğunu vurgulayan Gökhan Kosovalı, yeni vergi düzenlemeleriyle bu hedeflere ulaşılmasının ve Çinli otomobil markalarının Türkiye'deki yatırımlarının artmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.