SON DAKİKA
Hava Durumu

#Bursa Uludağ Üniversitesi

Söz Bursa - Bursa Uludağ Üniversitesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Uludağ Üniversitesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Atçılık MYO öğrencilerine kariyer desteği Haber

Atçılık MYO öğrencilerine kariyer desteği

Türkiye’nin en önemli atçılık okullarından birisi olan BUÜ Mennan Pasinli Atçılık MYO, bir yandan öğrencilerine en iyi eğitimi verirken, öte yandan da mezunlarını iş hayatına en iyi şekilde hazırlamaya devam ediyor. Binicilik ve at yetiştiriciliği alanında bugüne kadar yüzlerce genci başarıyla mezun eden Mennan Pasinli Atçılık MYO, sektörün öncü işletmeleriyle de işbirliklerini geliştirmeye devam ediyor. MYO Yönetimi son olarak Tabiat Binicilik ve Spor Kulübü ile özel bir anlaşma yaptı. Mesleki eğitime destek, işyeri eğitimi, staj, burs ve proje işbirliği konularını kapsayan protokole BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile Tabiat Binicilik ve Spor Kulübü Başkanı Şeyda Çilek Cihan imza attı. ‘’En iyisini vermeye gayret ediyoruz’’ İşbirliği imza töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, atçılık alanında Türkiye’nin önde gelen okullarından birisine sahip olduklarını vurguladı. Modern altyapı imkanları ve donanımlı akademisyenlerle öğrencilere en iyi eğitimi vermeye gayret ettiklerini söyleyen Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, üniversiteye katkı sağlayan herkese müteşekkir olduklarını ifade etti. Tabiat Binicilik ve Spor Kulübü Başkanı Şeyda Çilek Cihan ise üniversitenin 50. kuruluş yılında böylesine kıymetli bir işbirliğine imza atmış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını vurguladı. Mennan Pasinli Atçılık MYO’da eğitim alan gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Kulüp Başkanı Şeyda Çilek Cihan, üniversite ile farklı alanlarda işbirliği yapmayı arzu ettiklerini belirtti. Törende hazır bulunan Mennan Pasinli Atçılık MYO Müdürü Prof. Dr. Gülşen Goncagül de destekleri için hem üniversite yönetimine hem de Tabiat Binicilik ve Spor Kulübü yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

BUÜ ile BTÜ daha çok ortak proje üretecek Haber

BUÜ ile BTÜ daha çok ortak proje üretecek

Görükle Kampüsü'ndeki Çamlık Yemekhanesi'nde gerçekleştirilen ortak senato toplantısında BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, rektör yardımcıları, dekanlar ve enstitü müdürleri ile iki üniversitenin genel sekreterleri hazır bulundu. Yükseliş trendine girildi Açılış konuşması yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversiteler arasındaki iş birliğinin daha çok akademisyenler bazında yürütüldüğünü ancak bu durumu kurumsal anlamda çok daha kalıcı hale getirmek istediklerini dile getirdi. Ortak senato toplantısının ilkini Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar'ın daveti ile BTÜ'de yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Şimdi ise üniversitemiz ev sahipliğinde toplantımızın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerimiz akademisyenleri arasında fiili olan iş birliğini bizler de kurumsal yakınlıkla taçlandırmak ve bu etkileşimi sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamda yapacağımız ortaklıklar ile uluslararası sıralamalarda ciddi bir yükseliş trendine geçme hedefimiz bulunuyor. Bunun yanında üniversitelerimizin potansiyelleri doğrultusunda şehrimizdeki özel sektör firmalarıyla da bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek istiyoruz. İlk adımın BTÜ'den gelerek devam ettirdiğimiz kurumsal iş birliğimizin bundan sonraki aşamada da hızlı bir şekilde devam etmesini diliyoruz” diye konuştu. Güçbirliği yapılacak BTÜ Rektörü Naci Çağlar ise, Bursa Uludağ Üniversitesinin 50'nci yılını kutlayarak, “Bugün iki güçlü üniversite olarak bir aradayız. BUÜ 50 yıllık tecrübeli, BTÜ ise genç, dinamik ve güçlü bir üniversite. Üniversitelerimizin bu yönleriyle güç birliği yaparak güçlenmek, ortak yayınlar ve çalışmalarla beraber yürümek istiyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi'nin Mükemmeliyet Merkezi başvurusuna BTÜ olarak biz de paydaş olarak destek veriyoruz. Öte yandan BUÜ, bir araştırma üniversitesi. Üniversitemizden bu anlamda da istifa etmek istiyoruz. Çünkü bizim de hedefimiz, araştırma üniversitesi olmak. Bu doğrultuda iş birliklerimizin kalıcı bir şekilde devam etmesini diliyorum” açıklamasında bulundu. Toplantıda her iki üniversitenin çalışmaları değerlendirilirken, fakülteler ve bölümler arası yapılabilecek iş birliği alanları da görüşüldü. Senato, ilgili birim yöneticilerinin aynı masa etrafında buluşması ve fikir alışverişi yapmasının ardından sona erdi.

BUÜ’de yapay zeka zirvesi Haber

BUÜ’de yapay zeka zirvesi

HSD Uludağ University işbirliğinde Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan Yapay Zeka Zirvesi’24, teknoloji ve inovasyon takipçilerinden büyük ilgi gördü. Moderatörlüğünü Türkiye’nin ilk insansı robotu TOMYRİS’in üstlendiği etkinliğin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademik ve idari personel, farklı sektörlerden temsilciler ile yüzlerce öğrenci katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitede aktif 170’e yakın öğrenci topluluğu bulunduğuna işaret etti. Gençlerin araştırma ve proje geliştirme kültürü üzerine nitelikli bir eğitim aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Teknoloji çağında yaşıyoruz. Öğrencilerimiz bu anlamda çok şanslı. Bilgiye ulaşmak eskiye nazaran çok daha kolay. Araştırma yapmak, yenilikçi teknolojileri anlamak ve proje üretmek açısından yeni neslin çok daha istekli olduğunu görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Proje üreten tüm topluluklarımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Böylesine kıymetli bir organizasyonu düzenleyen gençleri görünce, gelecek adına umudumuz daha da artıyor. Araştırma Üniversitesi misyonu taşıyan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin öğrencilerine de böylesi özel projelere imza atmak yakışıyor. Programda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Yapay Zeka Topluluğu Başkanı Muhammed Hüseyin Karazeybek’in de topluluğun misyonu, hedefleri ve projeleri hakkında bilgilendirme yaptığı program, konuk konuşmacıların sunumlarının ardından sona erdi.

BUÜ'deki cami ve külliye inşaatı yükseliyor Haber

BUÜ'deki cami ve külliye inşaatı yükseliyor

BUÜ Camii ve Külliyesi'nde kubbeler ve minareler 2024 yılı içinde yapılarak kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Cami tüm sosyal alanlarıyla birlikte kullanıma açıldığında Bursa'nın simge yapılarından birisi olacak. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı'nın yanı sıra Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Aydemir ve Genel Sekreter Yardımcıları ile kaba inşaatı tamamlanan camide ince imalatların durumlarını inceledi. Ziyarette Cami Yaptırma Derneği üyesi de olan Prof. Dr. Adem Doğangün ve teknik elemanlardan bilgi alındı. İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ VE HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARIYLA YAPILIYOR Devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bildiğiniz üzere Bursa'da üniversitemiz içerisinde, tamamen iş dünyamızın ve hayırseverlerimizin destekleri ile yeni bir cami ve külliye inşa ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız süreci yakından takip ediyor. Cami derneğimizin üstün gayretleri ve girişimleriyle kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Kubbe, çok daha dayanıklı olması açısından titanyum malzeme ile kaplanıyor. Temel aşamasından Külliyemizin bu noktaya gelmesine kadar tüm aşamalarında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın İbrahim Burkay öncülüğündeki iş dünyamızın çok önemli destekleri oldu, olmaya da devam ediyor. Sayın Başkana ve Bursa iş dünyasına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. DONANIMLI BİR KÜLLİYE OLACAK İnşaatın tamamlanmasının ardından üniversitenin sadece bir cami değil, son derece nitelikli bir külliyeye kavuşacağının altını çizen Rektör Yılmaz; “Bu muhteşem eseri inşallah hayırsever iş insanlarımızın destekleri ile en kısa sürede tamamlamayı arzu ediyoruz. Burası donanımlı bir külliye hüviyetinde olacak. İçerisinde kapsamlı bir kütüphane, toplantı salonları, çalışma odaları, Ar-Ge ve proje yürütme birimleri bulunacak. Aynı zamanda çok sayıda sosyal donatı alanı olacak külliyemizde üniversitemizde eğitim gören gençler farklı alanda çalışmalar yürütebilecek. Özellikle bilimsel projeler hazırlayan öğrencilerimiz ve 180'e yakın topluluğumuz için külliye içerisinde faaliyet yapabilecekleri alanlar hazırlayacağız. Bu eser tamamlandığında şehrimiz muhteşem bir ibadet ve bilim-kültür merkezi kazanmış olacak” şeklinde konuştu. ''AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA YAPMAK İSTİYORUZ'' Bu yıl üniversitenin 50. kuruluş yıldönümünü kutladıkları bilgisini de paylaşan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yönetim olarak Türkiye'nin köklü ve seçkin yükseköğretim kurumuna yakışır bir eser kazandırmaya gayret ettiklerini vurguladı. Rektör Yılmaz; “İnşallah iş insanlarımızın katkıları ile en kısa süre içerisinde Bursa Uludağ Üniversitesi Camii ve Külliyesi'ni tamamlamayı hedefliyoruz. Bu kıymetli eserin yapılması konusunda bizleri en başta cesaretlendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla da tamamladığımız külliyemizin açılışını gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz” açıklamasında bulundu.

BUÜ kalite çalışmalarını ödüllendirdi Haber

BUÜ kalite çalışmalarını ödüllendirdi

BUÜ Kalite Koordinatörlüğü, ilk kez düzenlediği özel bir tören ile 2023 yılında yürüttükleri kalite çalışmalarıyla ödül almaya hak kazananları açıkladı. Birim Kalite Ödülü, Toplumsal Katkı Ödülü, Mezunlarla Etkileşim Ödülü, Öğrenci Memnuniyet Anketi, Kalite Gönüllüsü Ödülü, Akreditasyon Ödülü ve Kalite Özel Ödülü başlıkları altında 25 birim, akademisyen, idari personel ve öğrenciye ödülleri takdim edildi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yarım asırlık bir üniversitede kalite kültürünün giderek yaygınlaşmaya devam ettiğine işaret etti. Gelinen noktayı asla yeterli bulmadıklarını, çok daha iyisi için çalışmayı sürdüreceklerini belirten Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Asli hedefimiz 50. yılımızda 5 yıllık tam akreditasyona sahip olabilmektir. Yürütülen çalışmalara genel olarak baktığımızda da bu başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Diğer yandan program akreditasyonları anlamında da iyileştirmelerimiz sürüyor. Toplam akredite sayımız yirmileri buldu. Ancak kesinlikle yeterli görmüyoruz. Ulusal ve uluslararası akreditasyon çalışmaları yapan tüm bölüm ve programlara destem vereceğiz. 2025 yılında akredite program sayımızı çok daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Kalite konusunda son yıllarda birçok adım attık. Kalite gönüllüsü çalışanlarımızın sayısı da önemli sayıda arttı. İçinde yer aldığımız araştırma üniversiteleri liginde kalite kültürü faaliyetlerimiz ile de ön plana çıkmayı arzu ediyoruz. Bu organizasyonda ödül alan herkesi gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. KALİTENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÖNEM TAŞIYOR Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ise ödül töreninin kurumdaki kalite kültürünün artırılması amacıyla düzenlendiğine işaret etti. Tamamen gönüllülük esasıyla yürütülen kalite çalışmalarında yer alan herkesi tebrik ettiklerini aktaran Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu; “Ödülleri başvuru esasına göre belirledik. Burada ödül alan birim ve kişiler, jüri tarafından yapılan puanlamaların ardından belirlendi. Birim kalite faaliyetleri, toplumsal katkı, kalite gönüllüsü, mezunlarla etkileşim, akredite veya reakredite olan birimler ödüle layık görüldü. Burada önemli olan şey, kalite kültürünün içselleştirilmesi ve sürdürülebilirliğidir. Çünkü çok uzun bir yolculuk var. Devam edebilmek büyük bir önem taşıyor. Sürekli iyileştirme denen olgu, kurumumuzun kalitesini çok daha üst seviyelere çıkaracaktır. Fakülte ve meslek yüksekokullarımızda akredite olan programlarımız artış gösteriyor. Bu da bizi gelecekte farklı alanlarda başarıya yönlendirecektir. Çabaların tüm birimlerde genel olarak devam etmesini arzu ediyoruz” dedi. KALİTE GÜVENCE ÇALIŞMALARI SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Yasemin Özdemir de 2015 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun kurulmasıyla birlikte tüm üniversitelerde olduğu gibi BUÜ’de de kalite güvence çalışmalarının sistematik şekilde uygulanmaya başlandığını vurguladı. Bu süreçte üniversitenin YÖKAK tarafından üçkez değerlendirme sürecinden geçtiğini belirten Öğr. Gör. Yasemin Özdemir; “En son 2022 yılında yapılan değerlendirme sonrası iki yıllık akreditasyon sonrası ara değerlendirme 2025 yılı bahar ayında olacak. Hedefimiz hep birlikte çalışarak 50. yılında üniversitemize beş yıllık tam akreditasyonu kazandırmaktır. Koordinatörlük olarak kriterlere uygun olan çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bugün on iki alanda ödül vereceğiz. Ödül başvurusu yapan tüm birim ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, ödül almaya hak kazanan herkesi tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan birimlerin temsilcileri, akademisyen, idari personel ve öğrenciye ödülleri takdim edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.