SON DAKİKA
Hava Durumu

#Bursa Öğretmen Akademileri

Söz Bursa - Bursa Öğretmen Akademileri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Öğretmen Akademileri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Öğretmen Akademileri Enver Gülşen’i Ağırladı Haber

Bursa Öğretmen Akademileri Enver Gülşen’i Ağırladı

“Sinemanın Hakikati”, “Hakikatin Sineması” ve “Sinemanın Kökleri” gibi önemli eserlerin yazarı Gülşen, sinemanın hakikati anlamaya yönelik bir sanat olduğunu vurgulayarak, “Sinemayı, hayatı ve hakikatini, Allah ve kozmos ilişkisinin tecellilerini anlamaya yönelik bir sanat olduğu için seviyorum,” dedi. Gülşen, sinemanın diğer sanat dallarından farklı olarak, bazı hakikatlere ulaşma potansiyeli taşıdığını ifade etti. Sinemanın Ortaya Çıkışı Zamanın Hakikatine Dair Bir Arayış Gülşen, sinemanın zamanla kurduğu ilişkiyi ve bu ilişkinin önemini şöyle değerlendirdi: “Sinemanın ortaya çıkışı, zamanın hakikatinin kaybolmaya başladığı bir döneme denk gelir. 19. ve 20. yüzyılda sanatçılar ve filozoflar kaybolan zamanı yakalama çabasındaydı. Sinema, zamanın heykeltıraşlığıdır; soyut olan zamanı somutlaştırır.” Moderniteyle birlikte insanoğlunun zaman, an ve ebediyetle kurduğu ilişkinin değiştiğini belirten Gülşen, sinemanın bu ilişkiyi yeniden kurmaya yönelik bir sanat olduğunu dile getirdi. Sinema, Hakikat Arayışında Bir Araç Sinema etkinliğinin, yalnızca bir eğlence aracı olmadığını vurgulayan Gülşen, “Bu programlar sinemanın tarihine ya da niceliksel yönüne odaklanmıyor. Sinemanın manevi bir enstrüman olarak yapabileceklerini araştırıyoruz,” ifadelerini kullandı. Gülşen, sinemanın dünyada genellikle seküler bir araç olarak kullanıldığını belirterek, “Bizim sinemadan muradımız, onun hakikatle ilişkisini nasıl derinleştirebileceğimizdir,” dedi. Programın sonunda katılımcılara kitap hediye edilirken, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Enver Gülşen’e hediye takdim edildi.

Bursa Öğretmen Akademilerinde yeni dönem başladı Haber

Bursa Öğretmen Akademilerinde yeni dönem başladı

Öğretmen Akademileri çerçevesinde kurulan Bursa Edebiyat Akademisi'nin ilk konuğu yaşayan en büyük Türk şairlerinden Hüseyin Atlansoy oldu. Yıldırım Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen program yoğun katılıma sahne oldu. Yunus Emre'den başlayarak günümüze kadar gelen Türk şiirinin aşamalarını ele alan Atlansoy; şiirin diriltici, sağaltıcı ve yöneltici özelliklerini Yunus Emre, Şeyh Galip, Mehmet Akif, Yahya Kemal, Nazım Hikmet, Ziya Osman Saba, Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi şairler örneğinde ele aldı. Yakın döneme mührünü vuran Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, İsmet Özel, Cahit Koytak gibi isimlerin önemine dikkat çeken Atasoy, “Şiir uzun süre sıfatlarla ilerledi. İkinci Dünya savaşından sonra İkinci Yeni ile sıfatsözden fiilsöze ilerledi şiirimiz. Bir anlamda İkinci Yeni ile şiirimize matematik bilen adamlar girdi” şeklinde konuştu. Programa ev sahipliği yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da restorasyonu tamamlanarak halkın hizmetine açılan Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi hakkında bilgi verdi. Bu yeni merkezin sanat, edebiyat ve düşüncenin Bursa'daki önemli merkezlerinden biri olmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yılmaz özellikle öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen akademi faaliyetlerine ev sahipliği yaptıklarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Başkan Oktay Yılmaz program sonunda Şair Hüseyin Atlansoy'a hediye takdim etti. Program katılımcılarına da Yıldırım Belediyesi yayınlarından kitaplar hediye edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ve imza etkinliği ile sona erdi. Bursa Edebiyat Akademisi kapsamında bu dönem yirmiyi aşkın şair ve yazar Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi'nde ağırlanacak. Faaliyetlere öğretmenlerin yanı sıra edebiyata ilgi duyan Bursalılar da katılabiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.