SON DAKİKA

#Bendevi Palandöken

Söz Bursa - Bendevi Palandöken haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bendevi Palandöken haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Palandöken perakende yasasına dikkat çekti Haber

Palandöken perakende yasasına dikkat çekti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gündeme ilişkin görüntülü bir basın açıklaması yaptı. Palandöken, "Piyasada rekabet edecek aktör sayısı azaldıkça fiyatlar yükselir veya tekelci bir zihniyetle mal stoklanarak, bu ürünlerin piyasaya arz edilme maliyetleri hesaplanıp ona göre sunulabilir. Herkesin şikayeti var ama sorunun çözümünde en önemli etken kuralların konması. Yani perakende sektörünü düzenleyen yasada eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Dünya nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız. Dünya, haftanın belirli bir gününü tatil ilan etmiş ve açılış kapanış saatleri belirlemiş. Biz yıllardır bunu söylüyoruz ama kanun her yıl aynı kalıyor, değişiklik bir türlü gerçekleşmiyor. Perakende yasasının çıkarılmaması, enflasyonla mücadelede en önemli araç olmasına rağmen gündemin arka sıralarında kalıyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. "ESNAF VE SANATKARIN SIKINTISI KURALSIZLIKTA" Enflasyonu düşürebilmek için Perakende Yasası’nın bir an önce güncellenmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, şu ifadelere yer verdi: "Esnaf ve sanatkarın sıkıntısı kuralsızlıkta. Yoksa rekabet edecek, kendi maharetiyle ürettiği veya el zanaatlarıyla hazırladığı ürünleri satmasında bir sıkıntı yok. Sorun, güçlerin farklılığında. Aynı şekilde, esnaf ve sanatkarın önünün açılmasıyla ülkemizde yaklaşık 3 milyon esnafın geçim kaynağı olan haksız rekabetin önlenmesi için kurallar konmalı. Bu şekilde ancak enflasyon düşürülebilir. Aksi takdirde mevcut yasalardaki eksiklikler giderilmeden fiyatları kontrol altına almak, sadece üç beş iş yerinin denetimiyle veya fiyat artışlarının onlar tarafından yapıldığı imajını vermekle mümkün olmaz. Yapılan denetimlerde kaynağından başlanmalı, fiyat analizlerinde raftaki sürelerinin maliyetlerini artırdığını varsaymak gerekir" şeklinde konuştu. "PERAKENDE YASASINDAKİ EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ ŞART" Temel gıda maddeleri gibi zorunlu tüketim mallarının da çok önemli olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti: "Örneğin, kil ile tuzla çamaşır veya bulaşık yıkamak mümkün değil. En çok fiyat artışlarına maruz kalan ev hanımlarının temizlikte kullandığı malzemelerin kimyasal içeriklerini incelemek gerekiyor. Rekabetin kurallarının konması için perakende yasasındaki eksikliklerin giderilmesi şart. Aksi halde yazılan cezaların tekrar vatandaşlardan çıkabileceği varsayılıyor. Bu nedenle herkesin Ahilik kültürü ve geleneği içinde kazanç sağlaması gereken bir şeydir. Aksi takdirde denetimler, ürünler tükendikten ve piyasaya arz edildikten sonra pek bir işe yaramayacaktır. Maliye, Ticaret ve Tarım Bakanlığı zaten denetim yapıyor. Personel sayısı ve yapılan işlerin fiyatların düşmesine ne kadar katkı sağladığını görmek önemlidir. Gerçekten yapılması gereken, yola çıkmadan önce tedbir almak."

"Vatandaş ile esnaf karşı karşıya bırakılmamalı" Haber

"Vatandaş ile esnaf karşı karşıya bırakılmamalı"

Burada en önemli tedbir, bölgesel tarımın ve tarım alanlarının çok iyi kullanılmasıdır. Teşviklerin, o bölgelerde hangi ürünlerin ekileceğine göre belirlenmesi ve planlanması gerekir. Patates, soğan, buğday, arpa, mısır gibi tarla bitkileri ile mercimek, nohut gibi bakliyat ürünlerinin ihtiyaca uygun şekilde ekilmesi, çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi sağlanırsa, fiyat artışları önemli ölçüde önlenebilir. Aksi takdirde, çiftçimiz ürettiğinden yeterli kazanç sağlayamazsa ekim yapamaz ve bu durum fiyatların düşmesini engeller. Sonuç olarak, vatandaş ile esnaf karşı karşıya kalır" dedi. "PLANLI BİR TARIM POLİTİKASI ZAMAN KAYBEDİLMEDEN UYGULANMALI" Ürün fiyatlarının düşebilmesi için planlı tarımın ve doğru nakliyenin önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Vatandaşın sofrasındaki en önemli kalemleri sıralamaya çalışıyorum. Bakliyat, sebze, meyve ve tarla bitkileri önemli diyoruz, ancak bu ürünlerle yemek yapılabilmesi için zeytinyağı ve ayçiçek yağı gibi temel yağlar da büyük önem taşır. Zeytin ağacı uzun ömürlüdür fakat zeytin ve yağın soframıza ulaşabilmesi için tedarik zincirinin iyi planlanması ve fiyatlarının kontrol altında tutulması gerekir. Tarımsal alanların yönetiminde bu husus da dikkate alınmalıdır. Bunun yanı sıra, meyve ve sebzelerin doğru şekilde nakledilmemesi de fiyatların yükselmesine neden oluyor. Ürünlerin bilinçsiz taşınması ve muhafaza edilmemesi, ciddi kayıplara yol açarak çiftçiyi, vatandaşı ve esnafı zor durumda bırakıyor. Bu yüzden, planlı bir tarım politikasının zaman kaybedilmeden uygulanması şarttır" diye konuştu. "VATANDAŞ PAHALILIĞIN HESABINI ESNAFA SORUYOR" Tarımsal bölgelerin haritaları çıkarılarak üreticiye rehberlik edilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, "Mevsimsel olarak hangi ürünlerin hangi bölgelerde soğuktan ve dondan etkilenmeyecek şekilde üretileceği belirlenmelidir. Tarla bitkileri bu noktada çok önemli bir yer tutar. Önümüz yaz; domates, biber, patlıcan gibi mutfakta sık kullanılan ürünlerin fiyatlarını gören vatandaş, bu pahalılığın nedenini esnafa soruyor. Oysa baştan itibaren doğru bir planlama yapılırsa, bu ürünlerin bölgesel olarak dengeli üretilmesi sağlanabilir ve fiyat dalgalanmaları önlenebilir. Tarımsal bölgelerin haritalarının çıkarılması, hava durumu ve rüzgâr yönlerinin belirlenmesi, uygun ekim alanlarının tespit edilmesi gereklidir. Ziraat mühendisleri ve tarım il müdürlükleri, bu bölgelerde hangi ürünlerin ekilip ekilmeyeceğini belirleyerek çiftçiye rehberlik etmelidir. Ancak bu şekilde fiyatlar gerileyebilir, vatandaş rahatlayabilir ve herkes temel gıda ürünlerine daha kolay erişebilir" şeklinde konuştu.

Palandöken: "Kadınlarımıza tüm yaşam boyunca değer verilmeli" Haber

Palandöken: "Kadınlarımıza tüm yaşam boyunca değer verilmeli"

Palandöken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla görüntülü bir basın açıklaması yaptı. Palandöken, "Kadınlarımız toplumun temel direğidir. Öyle ki, çalışan kadınlarımız hem ekonominin hem de girişimciliğin önündeki engeller aşıldığı zaman gerçekten de ülkemize başarılı hizmetlerin getirilmesinde öncülük yapıyorlar. Dolayısıyla güçlü bir ailenin kurulmasında, güçlü bir aile yapısının oluşmasında kadının önemi çok büyüktür" ifadelerini kullandı. TESK’İN ÜYELERİNİN YÜZDE 20’Sİ KADIN Üyelerinin yaklaşık yüzde 20’sini kadınların oluşturduğunu aktaran Palandöken, şunları kaydetti: "TESK, 425 binin üzerinde kadın üyesiyle Türkiye’nin en güçlü kadın örgütlerinden birine sahip, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Kadın girişimcilerimizin sayısının artması ve iş kollarında çeşitliliğin sağlanması, aile bireylerinin işletmelerdeki temel rolünün daha iyi anlaşılmasına katkı sunacaktır. Bu da kadınlarımıza sadece 8 Mart günü değil tüm yaşam boyunca değer verilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Kadınlarımız, işteki başarılarıyla övünülecek ve gençlerimize yeni girişimcilik ruhu kazandırarak ilham kaynağı olacaktır. Kendi işini kuran başarılı kadınlarımız, girişimciliğin daha iyi öğretildiği bir sektör oluştururken, esnaf ve sanatkârların da bu süreçleri tamamlaması büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, kadınlarımızın iş dünyasındaki başarıları son derece kıymetlidir. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, ekonomiye yön veren kadınlarımızın girişimcilik alanındaki varlığının artmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Palandöken: "Ramazan’da yardımların amacına ulaşması mühim" Haber

Palandöken: "Ramazan’da yardımların amacına ulaşması mühim"

Palandöken, "Ramazan ayında yardımların amacına uygun olarak dağıtılması, kimsenin birbirinden haberi olmadan ihtiyaçların karşılanması, bu ulvi ayın olmazsa olmazıdır. Ancak Ramazan kolileri artık TV ekranlarında ve reklamlarda içinde ne olduğu belli olmayan, ihtiyaç sahibinin gereksinimleri tespit edilmeden hazırlanan ve hediye paketi olarak lanse edilen bir satış stratejisine dönüştü. Yardımların hem yerine ulaşması hem de verilen insanlar için onur kırıcı olmaması önemli. Bunun için ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerinin belirlenmesi, ayni veya nakdi yardımların buna göre yapılması gerekir" dedi. "MAHALLE ESNAFI KİMİN GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİ OLDUĞUNU BİLİR" Mahalle kültürünün en önemli parçası olan esnafın bu Ramazan’da da alan el ile veren el arasında köprü kurmaya hazır olduğunu söyleyen Palandöken, "Acaba ihtiyaç sahibi kişi çocuğunun mamasını mı alacak, elektriği mi kesik, doğal gazı mı yanmıyor ya da başka bir ihtiyacı mı var, bunu en iyi kim bilir? Semtindeki esnaf bilir. Hem Diyanetin hem de yardımları yapacak insanların bu konuda duyarlı olması gerekir. Yıllardır aynı şekilde, hatta kamyonların üzerine çıkılıp reklam yapılmak suretiyle insanları rencide edecek şekilde yapılan yardımlar, yardım değildir. Kimseyi incitmeden, herkesin ihtiyacını tespit ederek ve kullanılabilir ürünler sunarak hareket etmek gerekir. Kendi yemediğinizi başkasına ikram etmek kimseye hayır sağlamaz. Bu nedenle değerli yurttaşlarımızın, bu manevi duyguların gerçekleşeceği güzel ayda yapacakları yardımları ve dayanışmayı bilinçli şekilde gerçekleştirmelerini diliyoruz. Komşularınız, akrabalarınız ve aile büyüklerinizle ağız tadıyla bir Ramazan ayı geçirmenizi temenni ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlar olarak bu konunun ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Palandöken: "Ramazan’da önemli olan soframızı doldurmak değil, sağlıklı beslenmek" Haber

Palandöken: "Ramazan’da önemli olan soframızı doldurmak değil, sağlıklı beslenmek"

Gıda fiyatlarının enflasyonla birlikte yükselmesi sonucu, merdiven altına yönelimin arttığını vurgulayan Palandöken, Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşların bu mübarek ayın hazırlıkları için alışveriş telaşına girmeye başladığını belirtti. Palandöken, gıda alışverişlerinin arttığı bu dönemde merdiven altı üretimlerin de çoğaldığını kaydetti. TESK Başkanı Palandöken, "Sağlıksız ve içeriği belli olmayan ürünler, özellikle piyasada daha cazip fiyatlarla sunularak tüketiciyi cezbetmeye çalışıyor. Ancak bu tür ürünlerin çoğu hem sağlık açısından risk taşıyor hem de kalitesiz içeriklerle dolu oluyor. Bu sebeple bu Ramazan'da alışveriş yaparken iki kere düşünmeli, güvenilir olmayan ürünlerden uzak durmalıyız" ifadelerini kullandı. "İnternet sitelerinde satılan ucuz ve etiketsiz ürünlerden uzak durmalıyız" Ramazan ayında artan merdiven altı üretime karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Palandöken, "Son dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimler, pek çok üründe aşırı katkı maddesi ve sağlığımıza zarar verebilecek unsurlar bulunduğunu ortaya koydu. Merdiven altı üretim yapan yerler ise denetimden tamamen kaçabiliyor. Bu durum, bu tür ürünlerin potansiyel tehlikesini gösteriyor. Özellikle bu tür üretimler Ramazan ayında zirve yapıyor. Özellikle tatlı, şekerleme, peynir, zeytin, et ürünleri, sucuk, salam gibi yiyeceklerde büyük riskler söz konusu. Çünkü bu ürünlerin içeriği net olarak bilinmiyor ve etiketlerde yanıltıcı bilgiler yer alabiliyor. Bu yüzden Ramazan sofralarımızı kurarken sadece fiyatına ya da dış görünüşüne bakarak ürün satın almamalıyız. Özellikle yol kenarlarında veya güvenilir olmayan internet sitelerinde satılan ucuz ve etiketsiz ürünlerden uzak durmalıyız" açıklamasında bulundu. "Ramazan’da önemli olan soframızı doldurmak değil, sağlıklı beslenmek" Ramazan alışverişi yaparken güvenilir ürünleri ve tanıdık işletmeleri tercih etmenin önemine değinen Palandöken, "Alışverişlerde en önemli kurallardan biri de daha önce deneyimleyip güvendiğiniz markalara bağlı kalmaktır. Yeni bir şey denemeden önce içeriğini ve kim tarafından yapıldığını mutlaka araştırmalısınız. Özellikle son yıllarda doğal ve organik ürünlere olan ilgi arttıkça, birçok kişi köy ürünü adı altında gıda satışı yapıyor. Ancak bu ürünlerin ne kadar doğal olduğunu bilmiyoruz. Bazı üreticiler tamamen ticari kazanç amacıyla sağlıksız üretim yaparak, bunu doğal adı altında pazarlayabiliyor. Bu yüzden sadece doğal ibaresine güvenmek yerine ürünün kaynağını araştırmak ve güvenilir satıcılardan alışveriş yapmak çok önemli. Unutmayın Ramazan’da önemli olan soframızı doldurmak değil, sağlıklı beslenmek. Kendiniz ve aileniz için en iyi seçimi yaparak bu mübarek ayı sağlıklı ve huzurlu geçirmenizi dilerim" diye konuştu.

Palandöken: "Özel günler esnafın umut kapısı" Haber

Palandöken: "Özel günler esnafın umut kapısı"

TESK Genel Başkanı Palandöken, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde esnaf ve sanatkarın beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Biliyorsunuz 14 Şubat Sevgililer Günü insanlar annelerine, babalarına, sevdiklerine veya yakınlarına hediye almak istiyorlar. Bu zaman diliminde en dikkat edilmesi gereken şey, merdiven altı ve fason üretimler. Aynı şekilde pahalı olmasa bile değerli, kullanılabilir eşyalar veya yiyecek içecek maddelerindeki çiçek ve benzeri unsurların fiyatlarında tabii ki enflasyonla birlikte bir yükselme var. Vatandaşlar bu özel günleri, özellikle ardından Anneler Günü, Babalar Günü gibi günleri ve bayramları, esnaf ve sanatkarın beklentilerinin yüksek olduğu zamanlar olarak değerlendiriyorlar. Çünkü bu tarz özel günler züccaciyeden çiçekçiye, hatta seyahatlerde taksi kullanımına kadar 415 mesleği ilgilendiriyor" dedi. "SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE SATIŞLAR ORTALAMA YÜZDE 30-35 ARTIYOR" Sevdiğini mutlu etmek isteyenler için çiçekçiden kuyumcuya, konfeksiyoncudan züccaciyeye kadar esnafta her bütçeye ve zevke uygun yüzlerce çeşit hediye olduğunu ve satışların yüzde 30-35 arttığını belirten Palandöken, "Çok az bir zaman kaldı ve insanlar yavaş yavaş vitrinlerde gördükleri veya yakınlarına alacakları hediyelerin bütçesini ayarlamaya başladılar. Biz herkesin bu 14 Şubat Sevgililer Günü'nün hayırlı olmasını diliyoruz. Bu süreçte yakınlarına alacakları hediyelerin fiyatlarını analiz ederken güvenilir kaynakları tercih etmek önemlidir. Tabii ki internet satışlarının artmasıyla birlikte ürünlerin varlığı ve güvenilirliği konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Bu güzel günü kutlarken hüsrana uğramamak için önceden tanıdığınız veya güvendiğiniz kişilerden alışveriş yapmak veya kaliteli bir hediye seçmek her zaman önemlidir. Hediyeleşmenin ne kadar güzel bir durum olduğunu ve sevdiklerini mutlu etmenin değerini bu özel günde herkesin bilmesi önemlidir" şeklinde konuştu.

Palandöken'den sahte alkollü içecek açıklaması: "Tedbirlerin alınmasında geç kalınıyor" Haber

Palandöken'den sahte alkollü içecek açıklaması: "Tedbirlerin alınmasında geç kalınıyor"

Pek çok insan hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Medyada izlediğimiz ve ulaşılabilen verilere göre günde 20-30 kişi hayatını kaybediyor. Eskiden tekel kolluk kuvvetleri bu durumu denetliyordu. Dolayısıyla metil alkole ulaşmak çok zordu. Ancak tekstil ve kimya sanayisi nedeniyle bu ürünlerin kullanım alanı genişledi. İnternet üzerinden alkollü içecek yapımının formülleri kolayca paylaşılıyor. Neredeyse herkes kimyager oldu. Ancak bu durum, doğru doz ayarlaması yapılamadığı veya metil alkolün yanlış kullanıldığı durumlarda insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor" dedi. "DENETİMSİZLİK HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR" Eskiden olduğu gibi alkol satışı yapan yerlerin denetimlerinde meslek odalarının aktif rol alması gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Eskiden alkol ürünleri denetimi meslek odalarının sorumluluğundaydı. Alkol satan noktalar belirgin şekilde denetleniyordu. Şimdi ise yalnızca belirli bir harç yatırarak, ister iş yeriniz olsun ister olmasın, bu ürünlerin satışını yapmak mümkün hale geldi. Meslek odalarının denetimi ortadan kalktı. Kolluk kuvvetlerinin yaptığı denetimler ise ancak bir vaka meydana geldikten sonra, stok tespitleri ve araştırmalarla sınırlı kalıyor. Bu süreçte de ne yazık ki can kayıpları yaşanıyor. Bir yandan yüksek alkol oranının yanlış ayarlanması, diğer yandan herkesin internet üzerinden formüllere ulaşarak üretim yapması büyük bir risk oluşturuyor. Meslek odalarının devreye alınması ve satış noktalarının belirlenerek denetimlerin sıkılaştırılması gerekiyor. Restoranlar, lokantalar, tekel bayileri, bakkallar ve büfelerdeki denetimler yeniden etkin hale getirilmeli. Hologramlı tekel ürünlerinin satışını yapan yerlerin belirgin olması gerekiyor. Eskiden bu noktalar düzenli olarak denetlenirken, şimdi yalnızca belirli bir bedel yatırarak satış izni almak yeterli oluyor. Ancak denetim eksikliği, insanların hayatlarını kaybetmesine veya sakat kalmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı. "YÜKSEK VERGİLER SAHTE ALKOLE YÖNLENDİRİYOR" Yüksek vergiler ve denetimsizlik nedeniyle onlarca insanın sahte alkole yöneldiğini, bunun için acilen denetimlerin artması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Bir tarafta yüksek vergiler, diğer tarafta denetimsizlik nedeniyle onlarca insanı kaybediyoruz. Aileler perişan oluyor, fakat tepkileri ancak ölüm vakaları medyaya intikal ettikten sonra duyuyoruz. Geçen ay 100'ün üzerinde ölüm yaşandı. Bu ay da benzer rakamlar bekleniyor. Eskiden yılda 500 kişi diyorduk ama bu sayı gün geçtikçe artıyor. Bu konuda tedbirlerin alınmasında geç kalınıyor. Meslek odalarının devreye girmesi ve kontrollerin sıkılaştırılmasıyla bu ölümlü vakaların önüne geçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde binlerce insanımızı ya sakat bırakacak ya da ölümcül vakalarla kaybetmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Palandöken: "Elektrikte esnafa özel tarife uygulanmalı" Haber

Palandöken: "Elektrikte esnafa özel tarife uygulanmalı"

Enerji verimliliği ve tasarrufunun ülkemiz için çok hayati bir konu olduğunu vurgulayan Palandöken, "Dolayısıyla buzdolabındaki eti, dolaptaki soğuk meşrubatı veya sanayide kullanılan elektriği tasarruf etmek pek mümkün görünmüyor. Sokağın aydınlanması ya da dükkân vitrinlerinde kullanılan elektriğin azaltılması zor. Ancak avizelerdeki lamba sayısını azaltmak gibi bilinçli tüketim önlemleri bir miktar fayda sağlayabilir. Fakat akıllı binalarda her şey elektrikle çalışıyor; klima ya da soğutucular çalıştırıldığında ne kadar tasarruflu cihazlar kullanılsa bile yüksek maliyetler kaçınılmaz oluyor. Bu konuda tekrar bir düzenleme yapılarak esnaf, sanatkâr ve konutlardaki elektrik fiyatlarının düşürülmesi sağlanmalıdır. Bu adım enflasyonun körüklenmesini önlemek açısından da önemlidir. Bildiğiniz üzere enerjimizin yüzde 75'ini dışarıdan temin ediyoruz. Zaten faturalardaki yükseklik nedeniyle vatandaşlar, aile bireyleriyle birlikte odadan odaya geçerken bile elektriği takip eder hale geldi. Ancak ticarethaneler ile küçük esnaf dükkânlarında bu tasarrufu sağlamak daha zor. Bu nedenle, eski tarifelerin belirli bir süre uygulanması ve enflasyonun düşürülmesi önemlidir" şeklinde konuştu. Elektrik kullanımında bilinçlenme sağlanarak sokakların aydınlık kalmasının, can ve mal güvenliğinin korunmasının da büyük önem taşıdığını söyleyen Palandöken, "Biliyorsunuz artık güvenlik kameraları, gece aydınlatmaları ve bozulacak ürünler için çalışan dolaplar gibi unsurlar elektrikle çalışıyor. Sebze ve meyvelerde bile soğutuculara ihtiyaç var ve bunların maliyetleri artıyor. Bu durum tekrar gözden geçirilmeli ve vatandaşın tasarruf yapmasını desteklemek amacıyla kamu spotları, medya ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılmalıdır. Zaten vatandaşlarımız, yüksek faturalar nedeniyle tasarruf yapmak zorunda kalıyor. Herkesin ortak şikâyeti elektrik ve doğalgaz faturalarının bütçelere ağır yük getirmesidir. Isınmada tasarruf nasıl sağlanabilir? Işıksız ne kadar oturulabilir? Bu konularda daha dikkatli olunması ve kilovat saatlerin düşürülmesi gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Ayrıca apartmanlarda ve sebze-meyve üretiminde kullanılan elektrikli su sistemleri için ayrı tarifeler oluşturulmalıdır. Hayat pahalılığının en büyük nedeni bu girdi maliyetlerindeki artışlardır" ifadelerini kullandı.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Söz Bursa En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.