SON DAKİKA
Hava Durumu

#Alev Alatlı Şehir Düşünce Ve Sanat Merkezi

Söz Bursa - Alev Alatlı Şehir Düşünce Ve Sanat Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Alev Alatlı Şehir Düşünce Ve Sanat Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırım’da ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’ başlıyor Haber

Yıldırım’da ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’ başlıyor

Şehrin fiziki inşasını sürdürürken diğer yandan da kentin ruhunu ayağa kaldıran çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, kentin yeni kültür ve sanat mekânı olarak kente kazandırdığı Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde yeni bir eğitim serisinin startını veriyor.  Entelektüel seviyesi yüksek bir program dizisi olan ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’ 10 hafta sürecek. Ramazan ayına kadar devam edecek programlar ile Bursalı vatandaşlar güncel meseleleri Türkiye’nin önde gelen isimlerinden dinleme imkânı bulacak. Programlara düzenli katılım sağlayan katılımcılara program sonunda sertifika verilecek. ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’nin ilk programı Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar’ın ‘Biyografinin Şehre Katkısı’ söyleşisi ile başlayacak. Yıldırım Belediyesi, ‘Şehir ve İdrak Söyleşileri’ programları kapsamında; Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar, Prof. Dr. Suphi Saatçi, Prof. Dr. Ekrem Demirli, Prof. Dr. Cem Behar, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Prof. Dr. Milay Köktürk ve Prof. Dr. Turgay Anar’ı ilçe sakinleriyle buluşturacak. GELENEK İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın kültür ve sanat hayatına katkı sunacak Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nin şehircilik ve Bursa bilincinin oluşması adına düşünce, fikir ve proje üretecek bir merkez olacağını söyledi. Şehrin önemli sivil mimari örneklerinden ‘Tarihi Osman Fevzi Efendi Köşkü’nü restore ederek Bursa’ya hizmet verecek bir sosyal yaşam merkezine dönüştürdüklerini aktaran Başkan Oktay Yılmaz, “19’uncu yüzyılda Müslüman Türk iş insanlarının kurduğu ilk ipek tesisi olma özelliğini taşıyan, Bursa’nın önemli sivil mimari örneklerinden Tarihi Osman Fevzi Efendi Konağı’nı restore ederek çağımızın önemli fikir insanlarından biri olan Alev Alatlı’nın adının yaşatıldığı bir şehir düşünce ve sanat merkezine dönüştürdük. Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi olarak Bursa’ya hizmet vermeye başlayan tarihi yapı 4 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulu, 350 metrekare tabanlı 3 katlı bir binadan oluşuyor. Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldırdığımız tesiste gerçekleştirilecek şehir, düşünce ve sanat merkezli çalışmalarla, akademik bilgi ve uygulamalar bir araya getirilerek şehre dair kalıcı düşünceler üretilecek. Kent meselesine yaklaşımda geleneğin birikimi ile gelecek arasında bir köprü kurulacak” dedi. Resmi açılış için gün sayan merkezin bünyesinde kütüphane, çalışma ve toplantı odaları, konferans salonu ile kafeterya bulunuyor. Ziyaretçilerin 9:00-21:00 saatleri arasında ders çalışma ve kitap okuma imkânı bulduğu merkezde haftanın farklı günlerinde de okuma atölyesi, kitap müzakeresi, panel, konferans ve söyleşi başta olmak üzere çeşitli kültür-sanat etkinlikleri düzenleniyor.

Yıldırım’da Akademi konuşmaları başladı Haber

Yıldırım’da Akademi konuşmaları başladı

. Kentin kültür ve sanatta parlayan yeni yüzü olan Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program serisinin ilki Doç. Dr. İsmail Akdoğan, Dr. Öğretim Üyesi Furkan Polat, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Küpeli’nin anlatımıyla gerçekleştirilen ‘Ortadoğu’da Bölgesel Savaş Riski: İran-İsrail Gerilimi’ konu başlıklı söyleşi ile başladı. İki haftada bir Cuma günleri gerçekleştirilecek akademik programlar ile katılımcılar güncel meseleleri alanında uzman isimlerden dinleme ve tartışma imkanı bulacak.  GELENEĞİN BİRİKİMİ VE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ Yıldırım Belediyesi olarak bir yandan şehrin fiziki inşasını sürdürürken diğer yandan da kentin ruhunu ayağa kaldırmaya gayret ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Binlerce yıllık tarihi, inancı, kültürü, ilmi ve mimariyi Yıldırım’da yaşatmak, geçmişten koparmadan şehrin geleceğini şekillendirmek konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak bu çalışmalar kapsamında 19’uncu yüzyılda Müslüman Türk iş insanlarının kurduğu ilk ipek tesisi olma özelliğini taşıyan, Bursa’nın önemli sivil mimari örneklerinden Tarihi Osman Fevzi Efendi Konağı’nı restore ederek çağımızın önemli fikir insanlarından biri olan Alev Alatlı’nın adının yaşatıldığı bir şehir düşünce ve sanat merkezine dönüştürdük. Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldırdığımız tesiste gerçekleştirilecek şehir, düşünce ve sanat merkezli çalışmalarla, akademik bilgi ve uygulamalar bir araya getirilerek şehre dair kalıcı düşünceler üretilecek. Kent meselesine yaklaşımda geleneğin birikimi ile gelecek arasında bir köprü kurulacak” dedi. GENÇLİK İÇİN ‘YILDIRIM’ İŞ BİRLİĞİ Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi’nin kentin entelektüel ve ilmi birikimine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar ile sık sık bir araya gelip, gençlerimize ve kentimize nasıl daha fazla katkı sunarız noktasında neler yapabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Gençlerimizin, üretip alın teri dökerek ortaya çıkardığı her eser insanlığa fayda sağlayacak. Yüzünü bize dönmüş, umudunu bize bağlamış insanlara güç verecek. Kentimizin geleceği için ortak akılla çalıştığımız rektörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar, “Yıldırım Belediyesi iş birliği ile iki haftada bir halkımıza açık olarak düzenleyeceğimiz ve akademisyenlerimizin konuşmacı olarak katılacağı Akademi Konuşaları’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yıldırım Belediyesi ve BTÜ olarak, yerel yönetim üniversite iş birliği konusunda örnek çalışmalara imza atıyoruz. Belediyemiz ile yürüttüğümüz çalışmalar ile öğrencilerimizin şehir aidiyeti ve Yıldırımlı kimliği önemli ölçüde artıyor. Kurumumuza ve öğrencilerimize desteklerinden dolayı Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Bursa'da 168 yıllık tarihi bina, Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi oldu Haber

Bursa'da 168 yıllık tarihi bina, Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi oldu

Yıldırım Belediyesi tarafından 3 yıldır adeta ince elenip sık dokunarak restorasyonu yapılan tarihi köşk; kültür ve sanat merkezi olarak yeniden canlandı. Henüz resmi açılışı yapılmayan kültür ve sanat merkezinin bahçesi ve kafeteryası vatandaşlara hizmete başladı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karaağaç Mahallesi'nde 50 milyon TL'ye 3 yılda restorasyonunu tamamladıkları Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi'nin şehircilik, kültür ve Bursa bilincinin oluşması adına düşünce, fikir ve proje üretecek bir merkez olacağını söyledi. Yıldırım Belediyesi şehrin önemli sivil mimari örneklerinden ‘Tarihi Osman Fevzi Efendi Köşkü'nü restore ederek Bursa'ya hizmet verecek bir sosyal yaşam merkezine dönüştürdü. Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi' olarak Bursa'ya hizmet verecek tarihi yapı 4 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulu, 350 metrekare tabanlı 3 katlı bir binadan oluşuyor. Resmi açılış için gün sayan sosyal yaşam merkezinin bahçesi ve kafeteryası vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Mekânın üst katlarındaki kütüphane, sergi ve toplantı salonlarının da yapımı tamamlandı. "Şehircilik adına, kültür adına, Bursa bilincinin oluşması adına düşünce üretecek fikir ve proje üretecek merkez olacak" Yıldırım ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesinde bulunan 168 yıllık yapının bugüne kadar köşk ve ipek üreten fabrika olarak 1953 - 1983 yılları arasında da yetimhane olarak hizmet verdiğini anlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "1986 yılında Anıtlar Kurulu tarafından sivil mimari örneği olarak tescillenmiş yapı 2016 yılında da Yıldırım Belediyesi uhdesine geçti. 4 bin metrekarelik bir alana sahip. Yıldırım Belediyesi olarak burayı yeniden restore ettik. 350 metrekare tabanlı, 3 katlı ahşap kerpiç karışımı bir bina bahçesiyle kafeterya olarak hizmet veriyor. Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi olarak ta diğer bölümlerinde de şehircilik adına, kültür adına, Bursa bilincinin oluşması adına da yine hizmet verecek, düşünce üretecek, fikir ve proje üretecek merkez olacak" dedi. Mekanın zemin katının bir sosyal tesis olarak hem bölgeye hem de Bursa'ya huzur veren bir mekan olarak hizmet vereceğini aktaran Yılmaz, "Hizmet verecek diğer katlarda 60 kişilik çok amaçlı bir konferans salonumuz var. Grup çalışması yapılan odalarımız var. Çalışma yapmak isteyen gençlerimiz ve akademisyenlerimiz için bir şehircilik kütüphanemiz var. Aynı zamanda başkanlığını yaptığım Bursa Belediyeler Birliği'nin merkezi de Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi olacak. Açılışını da Ekim ayı içerisinde gerçekleştireceğiz" dedi. Binanın restorasyon işlerini 3 yılda bitirdiklerini anlatan Oktay Yılmaz, "3 yılımızı aldı, çünkü çok güzel kalem işleri vardı. Bunları arkadaşlarımız çok titizlikle çalıştılar. 50 milyon gibi bir bütçeyle de buranın restorasyonunu gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.