SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Uraloğlu, İnstagram'la ilgili gelişmeyi açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İnstagram'ın açılmasına ilişkin ciddi bir aşama kaydedildiğini söyledi. Bakan Uraloğlu "Bu ülkenin kanunları var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 14:40
Kaynak: İHA
Bakan Uraloğlu, İnstagram'la ilgili gelişmeyi açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: "(Instagram) Bu ülkenin kanunu var, bunlara uymak zorundasınız. (Instagram'ın açılmasına ilişkin) Ciddi bir aşama kaydettik. Instagram talepleri karşılandığında erişimi sağlayacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Neredeyiz? Ciddi bir aşama katttiğimizi söyleyebilirim. Zannediyorum çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar" dedi.

İNSTAGRAM NEDEN ENGELLENDİ?
İnstagram'ın neden engellendiğini tekrar açıklayan Uraloğlu, "Burada belli bir süreden beri gelen özellikle katalog suçlar dediğimiz suçlar noktasında bir istediğimiz adımları atmadıkları için. Katalog suçları nedir? Bir, Atatürk'e yapılan saldırılardır. Ondan sonra bahislerdir. Kumar vesairedir. Cinsel içerikli eee suçlardır. Bunlarla ilgili çok defaatle bildirimler yaptık ama bunların yeterince karşılık bulmadığını görerek biz erişimine engel getirdik. Ondan sonra da dün biri olmak üzere iki toplantı yapıldı ve karşı tarafa ilgili hassasiyetlerimizi daha net bir şekilde anlattık, anlatıyoruz" diye konuştu.

"BU PLATFORM DİYOR Kİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÖRGÜTÜDÜR DİYOR. PEKİ YPG?"
İnstagram'ın ne zaman açılacağı yönünde gelen bir soruya cevap veren Uraloğlu, "Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz. Yani geri döndükleri an, hani buradan ayrıldık. Dakikalar içerisinde bize geri döndüler. 'Evet bunlarda sıkıntı yok' dediklerinde açılmış olacak. Bir kere hani şu andaki bizim kapatma gerekçemiz erişimi engelleme diyelim. Kapatma demeyelim. Geçmişten beri uyarılarımızı özellikle katalog suç ilgili yaptığımız uyarıları dikkate almamış olmaları. En önemli gerekçemiz bu. Ama onun haricinde de bakın mesela bu platform diyor ki terör örgütü örgütüdür diyor. Peki YPG? Onu terör örgütü olarak kabul etmiyor. Kusura bakmayın. Siz bizim ülkemizde bu hizmeti veriyorsanız ve buradan geliriniz varsa o zaman bizim ülkemizin hassasiyetlerini de dikkate alacaksınız. Net olarak biz bunu da bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.