SON DAKİKA
Hava Durumu

Yörsan, yerel zincirler buluşuyor konferansı’nda sektörle yeniden bir araya geldi

Yörsan, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen organize gıda perakendesinin en büyük fuar ve kongre organizasyonu“Yerel Zincirler Buluşuyor 2024 Konferansı”na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 13:03
Kaynak: Bülten
Yörsan, yerel zincirler buluşuyor konferansı’nda sektörle yeniden bir araya geldi

11-12 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, organize perakende sektörüne yönelik ürün ve hizmet sağlayan üretici ve tedarikçi firmalar ile yerel zincir marketleri bir araya getirerek kritik işbirliklerinin güçlenmesine olanak sağladı. 15. kez kapılarını açan "Yerel Zincirler Buluşuyor" organizasyonu kapsamında Yörsan, stantında yeni ürünlerini ve 60 yıldan uzun bir süreye dayanan hayvancılık ve besleme alanlarındaki tecrübelerini iş ortakları ile paylaştı.

Fuara katılan marketlerin üst düzey yöneticileri, Yörsan’ın standına yoğun ilgi gösterdi. Yörsan, bu platformda sadece ürünlerini sergilemekle kalmayıp, aynı zamanda bölgenin coğrafi işaretli değerlerini öne çıkartacak üretim modelleri ile ortaya koyduğu Susurluk  ayranını da market yöneticileriyle tanıştırarak, yerel lezzetlerin önemine vurgu yaptı. 

Ziyaretçiler, paneller süresince birbirinden farklı marka hikâyelerini dinleyerek sektördeki güncel trendler hakkında bilgi sahibi oldular.

Yörsan’ın temelleri 1964 yılında Yörükler gıda limited şirketinin kurulmasıyla atıldı. Susurluk’ta bir mandıranın alımıyla beraber 1984 yılında inşa edilen süt ürünleri fabrikasının faaliyete geçmesiyle Yörsan A.Ş. kuruldu.

Yörsan, 1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynirini üreten marka olduğu gibi ilk tava yoğurdu ve ev tipi yoğurdu da tüketicileri ile buluşturdu.

2022 yılında Matlı şirketler grubu bünyesine katılarak gelişimine devam etti. Yörsan’ın gelenekten geleceğe uzanan  birikimini, tarım ve hayvancılık alanındaki 60 yıla yakın tecrübesi ile birleştiren Matlı, Yörsan’a yeniden hayat vererek daha da güçlendirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.

Matlı, altın tedarik sistemi sayesinde ürünlerinin lezzet garantisini sütün kaynağında sağlayan bir yönetim sistemine sahiptir.

2006 yılından beri Ömer Matlı Akademi bünyesinde; verimli süt üretimi için hayvan bakımı, beslemesi ve sağlığı alanlarında eğitim ve araştırma faaliyeti sürdüren grup, Yörsan’ın kaliteli ve güvenli süt üretiminde fark yaratacak çalışmaları için Ömer Matlı süt çiftliği’nin hastalıktan ari işletme belgesini ve AB standartlarında süt üreten çiftlik belgesini de almıştır.

MATLI Hakkında

Matlı Şirketler Grubu; 9 sektörde 27 şirketi, 11 markası, 10 binden fazla tedarikçisi, 2 ARGE merkezi ve 5 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1000’e yakın bayisiyle ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Perakende sektöründe Keskinoğlu, Yörsan ve Burdan gibi markaları bünyesinde barındıran Matlı; besi ve süt çiftlikleriyle de Türkiye’nin protein ihtiyacının karşılanması yönünde gıda sektöründe büyüyor.

Üretilen yemlerin bitkisel olması, ham madde tedarikinden başlayarak bilinçli hayvancılık uygulamalarıyla tüm tedarik zincirinin Matlı tarafından yönetiliyor olması, ürünlerin kalite ve lezzet farkını kaynağında oluşturuyor. Aynı zamanda 50.000 büyükbaş kapasiteli Bandırma Besi Çiftliği ve 1.800 büyükbaş kapasiteli Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde sürdürülen araştırma çalışmaları sayesinde %20 verimlilik artışı sağlayacak yeni besleme modelleri keşfediliyor.

Matlı, bu faaliyetlerine ek olarak zeytinyağı, Ar-Ge, hayvancılık, lojistik, depolama, meyvecilik, sanayi yatırımları ve akaryakıt gibi çok çeşitli alanlarda da faaliyet gösteriyor.

Matlı; başta Proyem, Burdan, Keskinoğlu ve Yörsan markalarıyla yem ve gıda perakendeciliği sektöründe büyümesini sürdürüyor.  Türkiye’nin lider yem üreticisi, en büyük yumurta üreticisi, beş büyük süt üreticisinden biri ve en büyük tam entegre tavukçuluk tesislerinin sahibi olan Matlı; topraktan sofralara uzanan tüm süreci titizlikle yönetiyor.

Kaynak: Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.