SON DAKİKA
Hava Durumu

Çalışan emeklileri uzmanı uyardı: Maaşınız kesilebilir!

Türkiye'de 16 milyon 154 bin 322 emekli aylığı alıyor. Emekli olanların işe girmesinde dikkat edilmesi gereken kodlar var. İşverenin yanlış kodla prim yatırması durumunda ne yapılması gerektiği konusunda bilgi verildi. SGK uzmanı, emekli çalışanların yaşayabileceği sıkıntılar ve çözüm önerilerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
Çalışan emeklileri uzmanı uyardı: Maaşınız kesilebilir!

Emekli olup da çalışma hayatına devam edenlerin, işyerlerinde sigorta girişleri yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli konu, hangi koddan girişinin yapıldığıdır. Emeklilerin tekrar çalıştıklarında 02 kodundan yani sosyal güvenlik destek priminden girişlerinin yapılması zorunludur. Bu kodun 01 olan tüm sigorta kollarına ait kod üzerinden yapılması vatandaşın emekli maaşının bir süre sonra kesilme nedeni olabilir. 

Konuya yönelik olarak Yeni Şafak gazetesinde bilgi veren SGK Uzmanı Emin Yılmaz böyle bir durumda yapılması gerekeni anlattı:

“Hemen sigortanızı yapan ilgili şirkete başvurarak, hatalı girişin düzeltilmesini isteyin. İşveren gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra bağlı bulunduğunuz SGK’ya durumu bildirin. Emekli aylığınızın kayıp olmadan ödenmesi gerektiğine dair talebinizi iletin. Böylece ödenmemiş olan emekli maaşınızın tamamını yaklaşık 20-25 gün gibi bir süre içerisinde alacaksınız."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.