SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Milli Eğitim'de taciz iddiası: Başkan Toy "Hesabını soracağız!"

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir kadın memura, şube müdürü olarak çalışan bir şahsın tacizde bulunduğu iddia edildi. Eğitim İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy konunun takipçisi olacaklarını belirterek “Hesabını soracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Milli Eğitim'de taciz iddiası: Başkan Toy "Hesabını soracağız!"

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan kadın memur K.A’nın kendi amiri olmayan ancak şube müdürü sıfatı taşıyan bir şahıs tarafından defalarca sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldığı iddia edildi. Evli ve çocuğu bulunan şahsın, kadın memurun her türlü itirazını yok sayarak fiziksel müdahalede bulunduğu öne sürüldü. K.A sosyal medya hesaplarından engellediği şahsın pişkince tavırlarına maruz kaldı.  

Yaşadığı tacizler nedeniyle Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunan K.A’nın başvurusu dikkate alınmayarak tacizde bulunan şahsın cezasız bırakıldığı da ifade edildi.

“RESMİ ŞİKAYET YAPILDI”

Konuyu gündeme taşıyan Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü şimdiye kadar dernek maskesi takmış tarikatlarla kurduğu ilişkilerden, deprem zamanında meslek liseleri üzerinden yalan propaganda yapmak gibi birçok skandalla gündeme getirdiklerini belirterek, Müdürlüğün bu kez de bu taciz skandalını ört bas etmeye çalıştığını iddia etti.

Başkan Toy “Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir kadın memur, kendi amiri olmayan ancak şube müdürü sıfatı taşıyan bir şahıs tarafından defalarca sözlü ve fiziksel tacize maruz kalmıştır. Tacize karşı mücadele eden bu güçlü kadın, asla yalnız yürümeyecek, yanında her zaman Eğitim-İş ailesinin maddi ve manevi kuvvetini bulacak. Hem taciz hem de görevi kötüye kullanma suçunu işleyen bu şahsın, kanıtlarla bezeli resmi bir şikayet sonrasında bile açığa alınmamasının peşine düşeceğiz” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konunun peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Toy, “İlan ediyoruz: Konunun takipçisiyiz. Tacizci müdür kadar buna göz yuman, görmezden gelen, normalleştirmeye çalışan tüm MEM yöneticileri de soruşturulana kadar konuyu gündemde tutacak; her gelişmeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim işimiz ders vermektir: ahlaksız ahlakçılara ‘ahlak’ ve hukuk dersi vereceğiz! SÖZ!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.