Usta oyuncu Sevil Üstekin hayatını kaybetti

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan Sevil Üstekin'den acı haber geldi. Ünlü oyuncu Sevil Üstekin 79 yaşında hayata gözlerini kapadı. Acı haberi Film-San Vakfı duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 16:05

Kapıcılar Kralı' ve 'Şaban Oğlu Şaban' gibi Türk Sineması'nın unutulmaz yapımlarında rol alan ve 90'lı yıllara damgasını vuran ünlü oyuncu Sevil Üstekin'den üzen haber geldi.

Ünlü oyuncu Üstekin 79 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncunun vefatını Film-San Vakfı duyurdu. Yapılan açıklamada; "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Oyuncu Sevil Üstekin’e Allahtan Rahmet, Ailesine ve Sevenlerine Başsağlığı Diliyoruz… pic.twitter.com/ZoLn5hpko4

— Film-San Vakfı (@filmsanvakfi) August 27, 2024

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

Sevil Üstekin, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden mezun oldu. Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda LCC Language and Culture Center 3 yıl eğitim gördü.

Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu’nda görev yaptı.

Sevil Üstekin, 1992 yılında 'Mahallenin Muhtarları' dizisinde 10 yıl süreyle "Müzevir Müzeyyen" karakterine hayat verdi. Üstekin, ayrıca Tarık Akan ve Zihni Göktay ile 'Koçum Benim' de dahil pek çok dizide boy gösterdi.