Naci Görür uyarmıştı: Tunceli depremi sonrası yeni açıklama

Tunceli'de bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Pülümür, büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak duyurdu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 22:46

Tunceli'de saat 16.44'te bir deprem meydana geldi. AFAD yaptığı açıklamada yerin 7 km altında meydana gelen depremin merkez üssünü Pülümür, büyüklüğü 4.1 olarak açıkladı.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı.

AFAD- SON DEPREMLER

KANDİLLİ- SON DEPREMLER

"BU YÖREDE DEPREM BEKLİYORUZ"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4,0 deprem oldu. Deprem muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde oldu. Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik. Sevgiyle..."

Tunceli, Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4,0 deprem oldu. Deprem muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde oldu. Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik. Sevgiyle pic.twitter.com/Yt1ZPixNrb

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) September 16, 2024