CKD Bursa Başkanı Erol: “Medyadaki kadın, sahte kadındır…”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sevim Erol, kadına yönelik şiddet olaylarında medyanın etkisine dikkat çekerek, “‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Sorumluluğu’ çalışmasını birçok il ve ilçede eş zamanlı başlattıklarını açıkladı.  

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 17:24

15 Temmuz Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Bursa Şube Başkanı Sevim Erol, medya üzerinden kadının değersizleştirildiğine dikkat çekti. Başkan Sevim Erol “Cumhuriyet Kadınları Derneği, her tür medya ortamında kadınlarımızı değersizleştiren ve kadına yönelik şiddeti normalleştiren yayınlara son verilmesi amacıyla geniş çapta bir çalışma başlatmıştır. ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Sorumluluğu’ adıyla yürüteceğimiz bu çalışma, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumda İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce de desteklenmektedir” dedi.

“MEDYADAKİ KADIN SAHTE KADINDIR”

Başta televizyon kanalları olmak üzere medyanın kadına yönelik ayrımcılık ve şiddet içeren yayınlarla dolu olduğuna vurgu yapan Başkan Erol, “Medyada baskın kadın tiplemesi, her tür olumsuz karakterle sunulmaktadır. Onurlu, üretken, fedakâr kadınlarımızın, başarıya koşan var olma mücadelesi ortalarda yoktur. Medyadaki kadın, sahte kadındır. Aile kurumumuz medyada yerlerdedir. Dizilerde, öğleden sonra kuşağı programlarında, haberlerde sergilenen aile yapıları bize ait değildir, sahtedir. Buna rağmen medya yoluyla gündelik yaşamımıza öylesine girmiştir ki, aile kurumunu hedef alan neoliberal ideolojinin ekmeğine yağ sürmektedir” ifadelerini kullandı.  

“TOPLUM TALEP EDİYOR SÖYLEMİ YANLIŞTIR”

Medyanın “Toplum talep ediyor, biz de sunuyoruz” söylemine de tepki gösteren Sevim Erol, “Aslında olan, emperyalist kapitalist sistemin yarattığı yozlaşma kültürünün medya aracılığı ile topluma arz edilerek toplumda talep yaratıldığıdır. İnsanımız umduğunu değil, bulduğunu izler durumdadır” şeklinde konuştu.

“MEDYAYI GERÇEKÇİ YAYIN YAPMAYA DAVET EDİYORUZ”

Kadına yönelik şiddetle mücadelede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birlikteliğinde yürütülen önemli başlıklardan birinin ‘medya' olduğuna dikkat çeken Erol, “‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Sorumluluğu’ çalışmamızda, kitle iletişim araçlarında kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin sıradanlaştırılmasına karşı çıkacağız ve medya kuruluşlarını kadınlarımızın yükselen mücadelesini yansıtan gerçekçi yayınlar yapmaya davet edeceğiz. Bu haftadan itibaren birçok il ve ilçede başlattığımız çalışmayla, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin medya ayağında olumlu sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Başkan Sevim Erol, Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa şubesi olarak, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Sorumluluğu’ çalışmasını şehrin tüm ilçelerinde sürdüreceklerini belirtti.