KKTC, Yatırımcılar için cazibe merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) gayrimenkul projeleri Avrupa’daki farklı ülkelerden olduğu gibi Türk yatırımcıların da ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:43

KKTC’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra dövizle kira geliri elde etme avantajı ve KKTC Hükümeti’nin imza attığı Türk yatırımcıları teşvik eden yasalar, bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Deniz Gayrimenkul Kurucusu Meral Erdinç Türkeş, KKTC’nin köklü müteahhitlik firmalarından olan Ceyhan Tunalı and Sons’un yetkililerinin katıldığı programla Bursalı gayrimenkul uzmanları ve yatırımcılara bölgenin gözde projeleri ve yatırım avantajlarını anlattı.

Ramada Otel’de gerçekleştirilen program hakkında bilgiler veren Deniz Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Meral Erdinç Türkeş, “Organizasyonumuzda emlak danışmanları ve yatırımcılara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki fırsatları anlattık. Kuzey Kıbrıs’ta sterlin ile alınan ve üç yıla bölünen taksitlerle ödeme sistemi var. Bölgedeki müteahhitler kampanyaları ile büyük fırsatlar oluşturuyorlar. Biz de Ceyhun Tunalı and Sons Firması’nın KKTC’deki gözde projelerini tanıtıyoruz” dedi.

“Türk vatandaşlarına önemli ayrıcalıklar”

Ceyhun Tunalı and Sons Firması Satış ve Pazarlama Müdürü Burak Sevinç ise, bölgede hayata geçirdikleri projelerini ve KKTC’de yatırım yapmanın avantajlarını anlatarak, “Firmamızın projeleri diğer yatırımcıları da yatırım yaptığımız bölgelere çekiyor. Dolayısıyla ortaya insanların keyifle vakit geçirebilecekleri alanlar çıkıyor. Aynı zamanda bu bölgelerde gerekli tüm altyapı çalışmaları yapılıyor. Belediyecilik hizmetleri de başarı ile yürütülüyor. Yatırımcılarımız yılın her ayında döviz bazında iyi bir gelir elde edebiliyor. KKTC Hükümeti tarafından çıkarılan son yasa ile diğer ülkelerin vatandaşları ülkemizden bir adet konut satın alabilirken, Türk Vatandaşları ise üç adet konut edinebiliyor. Aynı ayrıcalıklar arazi alımlarında da geçerli. Güvenilir firmalardan alışveriş yapılması önemli” şeklinde konuştu.

“KKTC Yatırımcıları kendine çekiyor”

Ceyhun Tunalı and Sons Firması Satış Sorumlusu Cevdet Derebey ise Türkiye ve KKTC arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Yani bu sadece bir yatırım meselesi değil bizler için bir milli dayanışma ve birliktelik meselesidir. Daha KKTC, yılın üç yüz gününün güneşli olması, bölgenin aktif bir turizm potansiyeline sahip olması, uluslararası üniversitelere sahip olması ve tarihi, kültürel zenginlikleri gibi avantajları ile yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi. Akdeniz’in en büyük üçüncü adasında yer alan KKTC’deki projeler fiyat performans ve karlılık olarak tüm diğer Akdeniz ülkelerinden öndedir. Avrupa’da yaşayan insanlar bölgemizde yatırım yaparak üç aylık tatillerini yapıyor, yılın diğer aylarında da gayrimenkullerini kiralıyorlar. Yatırımcılar bu şekilde yatırımlarını 10 yıl gibi bir sürede amorti edebiliyorlar.”