3 Mart Eğitim Kurumlarının YKS başarısı

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği 3 Mart Eğitim Kurumları YKS’de önemli başarıya imza attı. Bu yıl başarı çıtasını daha da yükselten 3 Mart Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi, Türkiye’nin önde gelen saygın üniversitelerine öğrenci yerleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 14:33

8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen ve 3 milyona yakın adayın katıldığı YKS sonuçlarına göre 2023 - 2024 eğitim öğretim döneminde 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi ve Ulviye-Ziya Gökalp Özer Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin tamamı üniversiteye yerleşecek puan elde etti. Sınav girip tercih yapan öğrencilerin de tamamı üniversiteye kayıt yaptırma hakkı kazanırken, sınava girenler arasında ilk 50.000’lik baremde yer alan öğrenci sayısı da 79 oldu. Bu yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerden 6’sı yurtdışından kabul almaya hak kazanırken, 2’si de yetenek sınav sonuçlarını bekliyor.

3 Mart Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’nin elde ettiği YKS başarısıyla ilgili açıklama yapan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Alpay, ÇEK’in geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, özgür düşünen, hayal kuran, sorgulayıcı ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirme hedefiyle yoluna devam ettiğini belirtti. Alpay, öğrencilerin elde ettiği başarıdan dolayı son derece mutlu olduklarını ve onlarla gurur duyduklarını ifade ederek, “Tüm öğrencilerimize üniversite hayatları boyunca başarılar diliyorum. Hedefe ulaşma adına çıkılan yolda tek kriterin akademik başarı olmadığını hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimiz, akademik başarılarının yanında sosyal, çevresiyle barışık, farkındalığı ve öz güveni yüksek, sorumluluk bilinci gelişmiş, yaratıcı, yaşam hakkına duyarlı, farklılıklara saygılı ve ‘biz’ duygusu gelişmiş bireyler olarak mezun olmaktalar.” diye konuştu.